До 17.30 часа на 31 юли ще се приемат проекти

...
До 17.30 часа на 31 юли ще се приемат проекти
Коментари Харесай

Нова горска техника и оборудване може да се закупят по подмярка 8.6



До 17.30 часа на 31 юли ще се одобряват планове по подмярка 8.6 „ Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преправка, активизиране и търговията с горски артикули “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Кандидатстването ще се прави само посредством електронно подадено планово предложение в ИСУН на адрес: eumis2020.government.bg.

Сред допустимите действия по подмярката е подкрепяне построяването, придобиване или усъвършенстване на здания и други недвижими активи, нужни за първичната преправка на дървесина, както и закупуването на земя, когато е директно обвързвана с осъществяването на плановото предложение. Възможно е също по този начин да се закупят или вземат на лизинг нови машини и съоръжение за първична преправка на дървесината, както и други работни интервенции, предхождащи индустриалната преправка. Позволено е и финансиране на отгледни сечи във високостъблени и семенно обновени издънкови гори до 40-годишна възраст, както и закупуване или вземането на лизинг на профилирана горска техника.

Частните притежатели с най-малко 0,5 ха гори

 242238


По подмярка 8.6 могат да аплайват физически и юридически лица, локални поделения на вероизповеданията, общини, микро, дребни и междинни предприятия, както и горски стопани, снабдители на услуги. За частните притежатели е належащо да имат най-малко 0,5 ха горски територии, а сдруженията на частни притежатели би трябвало да имат най-малко 1 хектар.

Юридическите лица са възможни за подкрепяне, единствено в случай че са регистрирани законово и оптималното присъединяване на страната в тях не надвишава 25 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР