Днес все по-често се говори за недостатъчното взаимодействие между бизнеса

...
Днес все по-често се говори за недостатъчното взаимодействие между бизнеса
Коментари Харесай

Взаимодействието между бизнеса и университетите – мисията възможна



Днес все по-често се приказва за незадоволителното взаимоотношение сред бизнеса и университетите в подготовката на студентите за действителната бизнес среда, която ги чака след привършване на образованието. Работодатели споделят, че младите експерти не са задоволително готови да се включат в работния развой незабавно откакто завършат университет и са нужни обилни вложения в в допълнение образование.

Къде е пресечната точка? Тя е най-много в положителната връзка. Сътрудничеството сред университетите и бизнеса е не просто добра опция, само че и нужда за двете страни. Адаптираните образователни стратегии и стажове обогатяват доста знанията и ученията на студентите и ги приготвят за бъдещото им професионално развиване. Като резултат от съдействието могат да бъдат основани планове, които са от изгода както за бизнеса, по този начин и за университетите, само че най-важното –студентите се предизвикват да останат да работят у нас, като получават шансове за кариерно развиване в одобрени компании на пазара.

Предимствата от съдействието сред бизнеса и университетите са в действителност доста, като главните са:

1. ДОБЪР ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ

Когато бизнесът стане част от просветителния развой и поддържа връзка непосредствено със студентите, предава на студентите от първа ръка неповторимо бизнес ноу-хау, което университетът няма. Хората от бизнеса са тези, които трансформират икономическата среда и с капацитета си предизвикват бизнесмените да развиват своя гений. Активното присъединяване на фирмите във образуването на наличието на образователните стратегии оказва помощ на студентите да създадат по-лесно прехода от учене към работа по-късно. Отличен образец за такова сполучливо партньорство е съдействието сред Пощенска банка и СофтУни, което включва взаимна работа по новаторски просветителни планове и начинания. В рамките на стратегическия план студентите от най-големия учебен център за IT и цифрови технологии в България имат опция да работят по действителни планове и проблеми на финансовата институция, да разискват своите хрумвания с специалистите ѝ, да оферират и създават разнообразни цифрови решения за реализация в банката и персонално да вземат участие в тяхното консолидиране. Като част от плана екипът на банката ще се включи в редица цифрови образования, които ще покачат знанията и уменията на чиновниците за още по-добро потребителско обслужване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР