Днес времето ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и

 Днес времето ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и ...

Летен май, температурите стигат 34 градуса.


 Днес времето ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Горещо време с максимални температури между 29 и 34 градуса, по-ниски по Черноморието, съобщи дежурният синоптик Виктория Щлещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури по северното Черноморие ще са между 21 и 25 градуса, по южното - до 29. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен югозападен,по високит и открити части - силен до бурен западен вятър, съобщава "Фокус". Максималната температура на 1200 метра ще е 23 градуса, на 2000 метра - 17 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще е още малко по-горещо, с преобладаващи максимални температури 30 и 35 градуса, на отделни места в низините - до 37-38 градуса.

През нощта срещу събота вятърът временно ще се смени със северозападен и през почивните дни дневните температури слабо ще се понижат. Вероятността за валежи все още е малка.
По публикацията работи: Петя Славова

Източник: dnes.bg