Дано и други клубове последват примера на Хебър Централният блокировач

...
Дано и други клубове последват примера на Хебър Централният блокировач
Коментари Харесай

Теодор Тодоров: Това лято може би ще обърна малко внимание на себе си и няма да играя за националния отбор

Дано и други клубове последват образеца на Хебър Централният блокировач Теодор Тодоров се оказа перлата в селекцията на Хебър. 30-годишният национал от Монтана доста бързо съумя да се приспособява към тигрите и в границите на мач и половина спомогна за спечелването на Купата на България в Бургас. От него се чака да се трансформира в стена за противниковите нападатели при офанзивата на пазарджиклии към първа купа в актуалната история на града. Ето какво сподели Теодор за „ Тема Спорт”.

 Хебър ликува с Купата на България @@@

Нека стартираме с това - по какъв начин се стигна до прехвърлянето ти в Хебър?

- Говорихме от дълго време, те желаеха още при започване на лятото да отида при тях, само че беше прекомерно рано, желаех да намеря клуб на открито. Така и не излезе нещо, за което си заслужава да отпътува със фамилията си. Или финансовата оферта беше добра, само че пък мястото не си заслужаваше, или пък противоположното. Затова останах в ЦСКА и след това от Хебър отново се свързаха с мен и по този начин стигнах до решението, че няма да вървя в чужбина, а ще отида в Пазарджик. Интересът се резервира, тъй че считам, че си струваше.
 Финал за Купата на България: Нефтохимик - Хебър 0:3 @@@

С какво те завоюваха, с цел да останеш в българското състезание?

- Не би трябвало доста, с цел да се остане в България. Първите четири месеца бях в ЦСКА, усещах се добре. В България ми е хубаво, от Хебър ми предложиха положителни условия, тъй че за какво би трябвало да излизаме на открито, да развиваме други клубове, в случай че при прилични условия може да си останеш у дома.

Как ти се коства организацията в клуба?

- Всичко е на равнище, което за България за жалост към момента е необичайност. Надявам се, че и други клубове ще последват образеца им. Всичко е обвързвано обаче с финанси, а за някои клубове това ще е доста тежко.

С оглед и твоето привличане Хебър към този момент наподобява съвсем несломим за родните стандарти, а купата е задължителна…

- Дай Боже да оправдаем тези упования. Момчетата взеха Суперкупата, дружно взехме и Купата. Сега остана последната стъпка. Целта е требъл, два от трофеите към този момент са извоювани, тъй че очевидно клубът върви в вярна посока.

Конкуренцията е ясна в лицето на Нефтохимик, Монтана, Добруджа, Марек и Левски. Има ли кой да ви спре?

- Силите са много изравнени. Има доста качествени тимове и всичко може да се случи. Плейофите зависят от нареждането в постоянния сезон, тъй че има време да забележим по какъв начин ще се развият нещата.

Според треньора ви Атанас Петров това, което действително може да ви спре, са контузиите. Ти самият имаш проблеми с гърба. Какво е положението ти?

- Добре съм. Имах проблем, който се появи по време на лагера с националния тим, само че не е нещо ужасно. Става въпрос за конвулсии при по-голямо натоварване. Не е нещо, което да ме извади за месеци, а по-скоро за няколко дни.

Събрани сте съществени имена и все хора с характери, а това е нож с две остриета…

- Към момента всичко е безусловно наред. Всички упражняват, няма значение дали е капитанът или 14-ият човек в тима. Всички се раздават и не се прави разлика от името на волейболиста. Колективът е много добър.

Бяхте близо с националния тим да вземете квотата за Токио, само че също по този начин и много надалеч. Защо?

- Гледайки в профил и вземайки присъединяване в някои от мачовете, момчетата организираха по-голямата част от шампионата на извънредно равнище. Напълниха ми душата, персонално на мен. Отдавна не бях гледал такава игра от нашия тим. Лошото е, че това е миниевропейско състезание, което се организира в границите на 5 дни. Хората са изморени от клубовете си, всички от момчетата са съществени състезатели в тимовете си и пет следващи мача е убийствено в тази обстановка. Германците имаха един ден повече за възобновяване, диагоналът им направи свръхестествен мач, само че пък на идващия ден техните сили не стигнаха.

Защо не играхте по този начин преди две години, с цел да не изпадаме в обстановка да пропаднем в ранглистата и да се постанова да ни слагат в неизгодна позиция, по-тежък поток и въобще всичко, което ни се случва в отрицателен проект в този момент?

- Не мога да си го обясня. Може би се случи по този начин, че не всеки път се връщаме в оптимална форма след сезона и това води до спадове. Но, почтено казано, в действителност не си изяснявам този спад напоследък.

Виждаш ли се като част от тима за Лигата на нациите през лятото?

- Със сигурност, когато имам опция, бих играл. Това лято обаче може би ще си дам малко време да обърна внимание на себе си, да залича остарели контузии и болежки, с цел да съм подготвен за идващия сезон. Живи и здрави, от идната година новият треньор, в случай че има предпочитание да работи с мен, ще откликна. Не е дефинитивно решение, само че към този момент по този начин ги възнамерявам нещата.

Това включва несъмнено и евроквалификациите?

- Да, може би е по този начин. Тепърва ще го взема като решение. Но дано да видя по какъв начин ще съм в края на сезона и в случай че се усещам добре, може пък и да вземам участие.

Какво е мнението ти по тематиката за наследника на Пранди? Чужденец или българин, в случай че би трябвало да ги разделяме по този начин?

- Трябва да се гледа за идващите 4 години, като олимпийски цикъл. Да се реши какво е най-хубавото решение. Не би трябвало да се вика един, да му дадем късмет една година, след което да се търси идващ и по този начин да губим напразно време. Хората от федерацията, експертите, нашите треньори да седнат дружно и да вземат решение, което ще е плюс за националния ни тим.

Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР