Брюксел започна разследване на хакерската атака срещу дипломатическата комуникационна мрежа

...
Брюксел започна разследване на хакерската атака срещу дипломатическата комуникационна мрежа
Коментари Харесай

Хакнати дипломати в ЕС споменават руски ядрени оръжия в Крим



Брюксел стартира следствие на хакерската офанзива против дипломатическата информационна мрежа на Европейски Съюз, откакто бяха оповестени хиляди известия, в това число описания на Доналд Тръмп като " гамен " , а Крим като " гореща зона ", където може да има нуклеарни оръжия, оповестява " Гардиън ".

Сред оповестените данни е предизвестие от 8 февруари , че Крим е трансфорат в " гореща зона , където може да са били разгърнати нуклеарни бойни глави ".

Секретариатът на Европейски Съюз съобщи в отговор на първия репортаж в " Ню Йорк Таймс ", че е " наясно с изказванията за евентуално приключване на сензитивна информация " и " интензивно проверява въпроса ".

Голяма част от наличието на известията просто удостоверява обществено декларираните терзания в Брюксел за администрацията на " Тръмп " и упадъка на международния ред, учреден на правила.

Друго известие разказва полемика, извършена на 16 юли сред европейски публични лица и Си Дзинпин , цитира китайския президент който съпоставя " издевателството " на Тръмп към неговото държавно управление в търговията като " без правила и футболен мач в свободен жанр ".

Съобщение от март цитира публични представители на Европейски Съюз , говорещи за " старания за изпращане на известия ", за да смекчат " негативното отношение към Европейски Съюз (на администрацията на Тръмп) първоначално, което сътвори доста неустановеност ".

Каролин Вичини, заместник-началник на задачата на Европейски Съюз във Вашингтон, предлага дипломати от държавите-членки да продължат да разказват Съединени американски щати като " най-съществен сътрудник " , предлага се да се прескача Тръмп и непосредствено да се поддържа връзка с Конгреса.

Във връзка с проникването в мрежите на Организация на обединените нации през 2016 година, когато Северна Корея тества ракети, хакерите се базират на сведения за поверителни срещи на генералния секретар на Организация на обединените нации, Антонио Гутериш, с водачи в Югоизточна Азия .

 Дипломати от Европейски Съюз са хакнати от Китай, предизвестяват специалисти от Съединени американски щати Обновена
Дипломати от Европейски Съюз са хакнати от Китай, предизвестяват специалисти от Съединени американски щати

Дипломатическата връзка е следена с години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР