Бразилия спечели Копа Америка за девети път в историята си

...
Бразилия спечели Копа Америка за девети път в историята си
Коментари Харесай

Бразилия обра и индивидуалните награди на Копа Америка

Бразилия завоюва Копа Америка за девети път в историята си след победа с 3:1 над Перу във финала на " Маракана ". Бразилците не бяха вдигали трофея от 2007 година, само че през днешния ден прекъснаха отрицателната серия и се върнаха на върха в южноамериканския футбол. Рекордьор по титли е Уругвай с 15, а Аржентина е на второ място във безконечната класация с 14 континентални трофеи.
За най-хубав състезател на шампионата беше определен капитанът на " селесао " Даниел Алвеш. Шансове за наградата имаше и Габриел Жезус, само че във финала той получи червен картон и това наклони везните в интерес на Алвеш.

Голмайсторi na Kопа Америка са Евертон Соареш и Паоло Гереро. Двамата вкараха по три гола, като се разписаха и във финалния дуел. Призът обаче бе връчен на Евертон, тъй като той направи и една асистенция. И в случай че ветеранът Гереро има общо 37 попадения с националната фланелка, то нападателятна Гремио не се беше разписвал за Бразилия преди Копа Америка. Той откри головата си сметка в груповата фаза против Боливия, по-късно вкара и на Перу, а през днешния ден още веднъж наказа " инките ".

Вратар №1 на Копа Америка стана Алисон. Бразилският пазач позволи единствено един гол - този, маркиран от Гереро от дузпа във финала. Алисон обаче не получи нито едно попадение от игра. Той опази вратата си суха в продължение на 889 минути.

Шампионът Бразилия взе и премията за феърплей.
Копа Америка final кръг, неделя 7 юли  Бразилия 3:1краен резулат  Перу
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР