Бившият общинския съветник Десислава Йорданова от групата на пловдивските социалисти,

...
Бившият общинския съветник Десислава Йорданова от групата на пловдивските социалисти,
Коментари Харесай

Осъдиха ЦИК за пропуснати ползи!



Бившият общинския консултант Десислава Йорданова от групата на пловдивските социалисти, завоюва дефинитивно дело за пропуснати изгоди против Централната изборна комисия.

Решението на Върховния административен съд е от 29.01.2020 година и не предстои на обжалване.
Неин юрист е известният пловдивчанин Кристиан Гьошев - прочут с борбите си за правдивост против държавните и общински администрации.

Йорданова, която е щерка на депутата от Българска социалистическа партия доц.Георги Йорданов - зам.-председател на комисията по опазване на здравето в Народното събрание, ще получи обезщетение в размер на 2840, 96 лева като пропуснати изгоди /заплати/ за времето от 10.04.2017 година до 14.11.2017 година, когато вместо нея Общинската изборна комисия-Пловдив афишира за определена Димитринка Вакрилова, за която се говореше, че гравитира към регионалния водач на социалистите в Пловдив Георги Гергов.

По-късно това решение на ОИК е оповестено за нелегално от Върховния административен съд и комисията е принудена да разгласи Йорданова за консултант.
Това решение е юридически казус в правосъдната процедура. До в този момент никой не беше търсил вреди в резултат на противозаконен акт на Общинска изборна комисия.

"Щастлив съм от крайния правосъден акт. От тук насетне се надявам това решение да кара членовете на Общински и Районни изборни комисии, както и тези на ЦИК да са деликатни при приемането на административни актове, които навлизат в правната сфера на физически лица. ", съобщи юрист Кристиан Гьошев.

Очаква се до дни, различен състав на Върховен административен съд да се произнесе с решение по идентично дело на различен пловдивски консултант - арх.Цветелин Цоневски от групата на "Кауза Пловдив ", който близо година беше отвън общински съвет, още веднъж поради нелегално решение на пловдивския ОИК. Негов юрист още веднъж е Кристиан Гьошев
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР