Българските ще похарчат по-голяма част от дохода си за подаръци

...
Българските ще похарчат по-голяма част от дохода си за подаръци
Коментари Харесай

Българите са на 4-то място по харчене за коледни подаръци

Българските ще похарчат по-голяма част от прихода си за дарове и други разноски около коледните празници спрямо тези във Англия, Канада и Испания. Според изследването Коледен барометър за 2018 година на " Фератум Груп " сраната ни е на четвърто място по планувани разходи около идните празници.

Проучването е направено измежду 19 страни. В него са регистрирани покупателните привички на над 23 000 консуматори в международен мащаб.

Преди България с най-големи планувани разноски са Мексико, Бразилия и Румъния . В Мексико семействата чакат 48% от прихода им да бъде употребен за дарове и други покупки около Коледа.

Същото се отнася и за 38% от прихода на семействата в Бразилия, както и за 29% от този в Румъния.

Най-малко разходи, въпреки това, ще имат семействата в Холандия и Германия - към 10%. Следват ги Финландия и Дания, където този дял е надлежно 11% и 13%.

 Снимка 393420

" България се подрежда още веднъж в челните позиции за най-високи коледни разноски по отношение на разполагаемия приход. Българите към момента избират обичайния метод на извършване на покупки. Само 21% от интервюираните имат намерение да създадат коледните си покупки онлайн. Онлайн покупките във Англия и Германия оглавяват тази ранглиста ", изяснява шефът на " Фератум България " Ивет Димитрова.

" Резултатите в изследването демонстрират, че бразилците и румънците са склонни да изразходват повече пари за пътувания по Коледа (до 27%), до момента в който хората от Полша, Латвия и Холандия ще разпределят единствено 10-13% за пътешестване ", се добавя в разбора.

У нас максимален дял от разноските ще бъдат употребявани за обезпечаване на развлечение за фамилията - 20% . По 11% ще бъдат употребявани за закупуване на дрехи и на играчки, а 10% - за нова техника.

 Снимка 393421

Най-популярният подарък за Коледа през 2018 година ще бъде облеклото - този отговор е посочен от 16% от интервюираните. Други желани дарове са играчки (10%), сладкиши (9%) и занимания за фамилията (8%). 52% от интервюираните показват, че ще покрият разноските за коледните празници със спестявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР