- Бабче, как да разбера, че съм се влюбила? -

...
- Бабче, как да разбера, че съм се влюбила? -
Коментари Харесай

- Бабче, как да разбера, че съм се влюбила?

- Бабче, по какъв начин да схвана, че съм се влюбила?

- Много просто, момичето ми. Помниш ли по какъв начин се запознахте?

- Разбира се. Помня освен по какъв начин се запознахме, само че и всяка наша среща: Как за първи път се усмихнахме един на различен, по какъв начин са хванахме за първи път за ръце, по какъв начин се целунахме. Знаеш ли, бабо, аз даже помня всичко, безусловно всичко, което съм му разказвала; на какво се смеехме, по какъв начин се приготвях за всяка среща; с какво бях облечена, с цел да му се харесам. Това обич ли е, бабче?

-Не, внучке. Любовта е, когато помниш с какво е бил облечен той на срещите. А в случай че помниш себе си, това е пристрастеност. Прибери си куклите в скрина, момиче.

***
- Бабче, кажи ми по кое време настава моментът за разлъка? Може би е по-добре да си тръгваш незабавно след първата нощ, до момента в който още няма неоправдани очаквания, без да дочакваш изясняването на връзките, оставайки в паметта си единствено неясен прелестен спомен? Или след доста, доста нощи, когато всичко малко по малко изчезва единствено, незнайно къде и защо; спокойна „ екологична “ разлъка, без болката на нещо разкъсващо, без плач и крясъци?

- Тук всичко е доста просто, дете. Трябва да си тръгваш не след някакво несъмнено количество нощи, а след първото утро, когато не ти се желае да станеш по-рано и да му приготвиш закуска. Свари му тогава кафе, целуни го за довиждане и затвори вратата.

***

- Бабче, и до момента го сънувам…

- Дъще, спомни си ланския сняг.

- Какво общо има тука миналогодишния сняг? Аз желаех да ме посъветваш, а не да приказваме за времето.
 Weheartit
- Ами че съвета към този момент ти го дадох. Ако още те боли, в случай че още не е забравено до дъно, в случай че вътре още трепва, кажи си сама мислено: „ Лански сняг… “ И се отнасяй към всичко, което е било с вас, тъкмо по същия метод. Не е допустимо да се резервира снежинката през лятото, внучке, идва и нейното време да се разтопи. И въпреки че в този момент ти е мъчно да повярваш, само че наложително ще падне нов сняг. Просто се довери на времето и го дочакай, пресен, чист, първи сняг. А в случай че още тъгуваш по това, което е отминало, повтаряй си мислено: „ лански сняг е, лански, лански … “

***
- Бабче, аз ще се боря за любовта си. Няма просто по този начин да им го дам. Няма да отпусна ръце, няма да се предам без пердах!

- Момичето ми, знаеш ли онази обичана игра от учебните празненства, когато би трябвало да се бяга към столовете, които са с един по-малко от играчите; а когато кажат стоп и музиката спре, всеки се старае да успее и да заеме стола пръв? Е, ти нали играеш тъкмо тази игра, когато се опитваш да се „ бориш “. Защо да бягате двама или даже трима към един стол, да се опитваш да надхитриш съперничките си и да го заемеш първа, ставайки за смях на близките, да нервничиш и да се ядосваш? Огледай се в близост – до стената има други незаети столове. Ти си към този момент огромна, зряла, време е да престанеш да играеш детски игри.
 Weheartit
***
- Бабче, за какво ме боли толкоз? Аз ревнувам безусловно от всяко женско име, което той произнася. Когато не подвига телефона, аз към този момент си представям, че той е с друга. Когато той ми споделя за някоя жена, аз незабавно стартирам да си мисля „ има ли нещо? “ Ревнувам го и от „ някогашните “, от приятелите му, от сътрудниците в работата, от инцидентни срещи. Как да престана да се изтезавам, а, бабо?

- Дете, ревността е възприятие лъжливо. Ти не ревнуваш, ти се страхуваш да не го изгубиш. Не се пердах обаче, това е безсмислено. Защото в случай че няма мотив за ревнивост, да се ревнува е неуместно, а когато към този момент има мотив, е късно.

***
- Всички мъже са идентични! Бабче, още щом ми каже „ Здрасти “ и аз към този момент знам по какъв начин ще се държи той по-нататък, какви вицове ще ми споделя, по какъв начин ще се усмихва, по какъв начин ще ме допира, по какъв начин ще се сърди и ще си потегля.
 Weheartit
- Не си права, момичето ми. Всички мъже са разнообразни. Просто ние харесваме мъже, които си наподобяват. Ти харесваш ли „ скромни “, домошари? Тогава за какво се оплакваш, че отново ти се е паднал досадник, който не желае да излиза от у дома? Ако си избираш мъж, който е душа на компанията, не се учудвай, че ще ти се наложи да го делиш с приятелите му, а много постоянно и с паралелни приятелки. Ако обичаш сантименталните, бъди подготвена освен за свещи, стихове и шампанско, само че и за периодически депресии и изгубвания, които той ще ти изяснява като креативен рецесии.Избираш ли си мъж, зад чийто тил да се чувстваш като зад „ каменна стена “, не се учудвай, че не можеш да откриеш в тази стена врата за на открито. Жените избират мъже, които си наподобяват, а след това се учудват, че те всички са идентични.

***
- Бабо, не знам по какъв начин да му кажа, само че да не му причиня болежка. Той не е заслужил баналното „ хайде да си останем другари “. Той е добър, а на мен ми се постанова да постъпя с него грубо. Какво да върша, бабо, по какъв начин да му кажа, че сред нас всичко е свършено?

- Запомни, момичето ми: в последното изречение, което ти кажеш на мъжа при разлъка, той би трябвало да чуе освен неизбежната свирепост, само че и признателност за всичко хубаво, което сте имали с него. Нали когато той ще си спомня за теб, неизбежно ще си напомня и раздялата ви. И в случай че искаш очите му да се усмихват, когато си спомня за тебе, не изяснявай връзки на сбогуване. Само едно му кажи: „ Не се нуждая повече от твоето наличие, с цел да те обичам “. И край, тръгни си.
 Weheartit
***
- Бабче, не знам дали си коства да му описвам всичко това. Като че ли нищо кой знае какво не се е случило, а в случай че той внезапно научи? И като че ли нямам какво да си признавам, само че не мога и да описвам. И по какъв начин мога да изисквам от него да бъде почтен с мен, в случай че самата аз стартирам да укривам нещо и да не се доизказвам?

- Момичето ми, запомни три елементарни правила. Първото е:никога и при никакви условия не го неистини. Второ:никога и при никакви условия не му изменяй. И третото: в случай че към този момент си го излъгала и изневерила, при никакви условия не му разказвай за това. Само помни, дете, колкото и да искаш, последното предписание следва единствено след първите две.

***

- Бабче, не разбирам какво става: той внезапно, без пояснения просто изчезна. Всичко вървеше добре, а после…Вече не го виждам, телефонът мълчи, и към този момент не се срещаме даже инцидентно. Може да се е случило нещо? Или въпреки всичко съм го обидила с нещо, може би си коства да му се позвъни и да се поговори, да се обясни, какво въпреки всичко става?



- Дъще, не си коства, повярвай ми. Нали и ти самата знаеш отговора, единствено че не искаш да си го признаеш. Той не звъни, тъй като не желае – доста е просто. Запомни, дете, до момента в който мъжът се интересува от дамата, той няма да изчезне. Ще счупи телефона да звъни, ще обикаля към входа, ще провежда инцидентни срещи.

И никакви аргументи, даже най-жестоките, няма да станат причина той да не е до нея, в случай че той желае точно това. И в случай че ти не искаш да го караш в отговор на твоя въпрос „ за какво е липсващ от живота ти “, да ти споделя, че е бил доста ангажиран или е имал доста работа, то по-добре не питай. И в случай че не си търсиш ненужно мотив да си причиниш болежка като чуеш истината, по-добре не питай. Нали и по този начин знаеш отговора.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР