Аз съм убеден, че каквито и финансови стимули да дадем,

...
Аз съм убеден, че каквито и финансови стимули да дадем,
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров: Животновъдите ще получат пълна субсидия за 2018



„ Аз съм уверен, че каквито и финансови тласъци да дадем, едва ли ще можем да обезщетим тези хора поради напрежението, който претърпяха. “ Това разяснява пред БНТ  заместник-земеделският министър Цветан Димитров по отношение на обещаните обезщетения за животновъдите след всеобщата евтаназия на добитък в Ямболска област.

Заместник-министърът изясни, че долните граници на компенсациите за стокова овца стартира от 190 лева, за агне 140 лева, за шиле 160 лева За животни под селекционен надзор доближава до 300 лева Помощта de minimis ще бъде увеличена до 42 лева Има изключителни условия, за които фермерите не носят виновност, тъй че за 2018 година те ще получат дотациите си в цялостен размер, добави Димитров.

„ Министърът разпореди всеки разход, всяка стотинка, изхарчена от фермера, да се осчетоводи. Така че, чакам до края на деня да стартират заплащанията. Една от животновъдните организации стартира и акция за даряване на животни. “, обяви заместник-земеделският министър.

Какво значение има кой е отговорен – ние не търсим виновност, разяснява още Димитров. По думите му, Агенцията по сигурност на храните е спазила разпоредбите за надзор и в случай че има неточност, тя е била чисто отзивчива с хората.

„ Връзката сред човек и животно е огромна, това не е като да събориш противозаконна ограда. “, съобщи той.

В седем общини имаме забрана – две в Ямболско и пет в Бургаско. За хората заболяването не е рискова, само че икономическите вреди могат да бъдат големи, добави още зам.-министърът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР