Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица Найден и Геро две две момчета-близнаци.

...
Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица Найден и Геро две две момчета-близнаци.
Коментари Харесай

За две забравени бебета се грижат лекарите в Областната...



Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица

Найден и Геро две две момчета-близнаци. Те са родени във Велинград, само че са превозени в Неонатологичното поделение на Областната болница в Пазарджик. Лекарите се грижат за бебетата от две седмици. Те към този момент не са в кувьози и до 3-4 дни ще бъдат изписани. Децата не са изоставени, а са от така наречен " забравени бебета ", описа пред " Пазарджишка Марица " доктор Мариела Захариева, завеждащ отделението. Тя изясни, че това е последния случай на занемаряване на бебета. При малцинставата това е постоянно срещано събитие. През това време нито идват да ги виждат, нито им носят памперси. Кагото децата би трябвало да останат в болничното заведение повече от 3 дни, майктие се прибират у дома и се появяват на изписването. Случаят с Найден и Геро е подобен. Това е трето раждане на майката и тя се е прибрала при другите си две деца, с цел да се грижи з а тях.

Предишният сходен случай е бил с 19-годишна жена, която родила третото си дете и си отишла у дома. На изписването се появи,за да си вземе бебето, добави доктор Захариева. Въпреки това тези деца не са изоставени. Могат д се смятат за тикива, в случай че след изписването им никой не ги потърси. Майката на Найден и Геро към този момент се свърза с нас,за да получи информация за положението на децата си.

В момента в Неонатологичното поделение се грижат за 20 деца. 5 от тях са в натоварен бранш и 5 са недоносени. / Пазарджишка Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР