Ако няма актуализация на бюджета, трудно ще се справим със

...
Ако няма актуализация на бюджета, трудно ще се справим със
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Ако няма актуализация на бюджета, трудно ще се справим със заплатите на полицаите

Ако няма актуализация на бюджета, мъчно ще се оправим със заплатите. Но сигурно ще настояваме, от септември месец ще настояваме от Нова година да се направи нещо. С бюджета за идната година. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев в ефира на Българска национална телевизия.

Министърът на вътрешните работи разяснява, че е бил сюрпризиран от поръчката на синдикатите за готвени митинги. „ Не знам за какво през малкия екран би трябвало да си приказваме. Помолих ги вътре да водим обществения разговор. Искам също да повиша заплатите, само че дано го създадем по разпоредбите. Имат основателни претенции, само че ние ги решаваме. Сега излиза, че са ни притиснали. Това са едни несъответствия, които всеки министър би трябвало да се стреми да ги преодолява. Ще отида на срещата със синдикатите в четвъртък. Ще ги чуя още веднъж. Писали са ми писма, видял съм ги. Сега ще се оправим с униформите, със заплатите също. Няма задоволително искащи за тези позиции. Всички желаят да са началници. Никой не желае да по-долу “, разяснява Радев.

Във връзка с оградата по границата Валентин Радев акцентира, че тя е съвсем подготвена. „ Останаха към 3 км още да бъдат доизградени. Надявам се напълно скоро да кажем, че последният метър е построен. От тези 160 млн. евро, които към този момент станаха 40-50 млн. тези дни, са подписани договорите и с тези пари ще бъде надградено цялото защитно оборудване. Ще бъдат добавени камери и всички други нужни механически средства “, изясни той. По думите му оградата е дадена за създаване на регионалните шефове, тя ще бъде тяхна благосъстоятелност. „ Сега на мен от „ Гранична полиция “ ми споделят, че е добре, когато има навлизане, срязвания и прекосяване от нея, това да бъде осъществявано незабавно и бързо от „ Гранична полиция “. По-важният въпрос за нас е кой ще поддържа оградата, а не чия благосъстоятелност е. Ще послушам тези, които са в моя сектор и в случай че това е положителният вид, на „ Гранична полиция “ ще бъдат давани парите. Чувам едно число – към 200 000 лева на година за поддържка, ще забележим дали е по този начин “, сподели Радев.

Думите на гл. прокурор за „ спящата “ „ Икономическа полиция “, Радев разяснява, като съобщи, че леко е бил сюрпризиран, тъй като това не е било стигнало до него. „ Ще създадем инспекция. Със сигурност ще се вгледам в „ Икономическа полиция “. Ще попитам и основния прокурор тъкмо какво има поради. Ще проверим, ще пожелаеме по-конкретна информация от него. Главният прокурор не приказва по този начин пред хората, за които става дума. Очевидно има основателни терзания, ще проверим “, уточни той.

За образованието на проверяващите служители на реда, Радев уточни, че има публично писмо от основния прокурор, с което той изрича подготвеност за подпомагане. „ Готов съм да изпратя лектори. В предизборната стратегия на ГЕРБ е да увеличим потенциала от 2000 на 6000 образованията. Ще създадем стъпки със шефа на Академията на Министерство на вътрешните работи “, съобщи силовият министър. Според него, в случай че желаят да бъдат добре признати, би трябвало да създадат по този начин, че обществото да ги разпознава.
„ Ще се случи това да има служител на реда във всяко обитаемо място, само че не тъй като Корнелия Нинова го е споделила “, добави Радев. Все отново той уточни, че служителите на реда са над 5000 и не може да има във всяко обитаемо място. „ Има работна група, която работи сега по какъв начин да бъдат употребявани тези мобилни групи. Там, където има централизация, наоколо да има мобилна група, незабавно да може да отиде, а не локалният служител на реда самичък. От 4000 некомплект, да попълним до Нова година 1000. Може би към този момент 200-300 към този момент са назначени “, сподели още Валентин Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР