Ако едно дете е задържано, това не е дете, което

...
Ако едно дете е задържано, това не е дете, което
Коментари Харесай

Зам.-министър Евгени Стоянов: Ако едно дете е задържано, то не е послушно и добро



Ако едно дете е арестувано, това не е дете, което е чинно и положително. Това дете е с мярка за неотклонение „ задържане по стража ”. Тя се взема в изключителни случаи при тежки закононарушения. Това разяснява заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов по по отношение на на президента за измененията в Наказателния кодекс. С тях се дава опция за отсрочване до 48 часа на уведомяването при задържане на разположение.

„ Още по-тревожна е опцията арестувани малолетни лица да бъдат в неопределеност за техните родители в период до 24 часа ”, уточни в претекстовете си президентът.

При съблюдаване интереса на детето сме планували неотложно да се уведоми Държавната организация за протекция на детето, сподели зам.-министърът.

Сред претекстовете на президента за налагане на несъгласие е и фактът, че не е обрисуван кръгът на лицата и на съответните закононарушения, за които може да се отсрочва уведомяването.

„ В директивата на Европейски Съюз е посочено, че се предлага на страните да не е водещ аршин извънредно типът и тежестта на закононарушението, т.е. ние го тълкуваме да не бъде водещ кръгът от закононарушенията ”, означи Евгени Стоянов.

„ Няма по какъв начин да убедим Европейска комисия, че когато ние лимитираме кръга на лицата, които се уведомяват, а точно семейство и шеф, сме изпълнили условията на директивата. Тя тъкмо това открива – да се уведоми който пожелае арестуваният ”, сподели още зам.-министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР