„700 са лицата, водени на отчет за тежки престъпления в

...
„700 са лицата, водени на отчет за тежки престъпления в
Коментари Харесай

Маноил Манев: 700 са лицата на отчет за тежки престъпления в Детска педагогическа стая


„ 700 са лицата, водени на доклад за тежки закононарушения в Детска педагогическа стая през 2018 година, пет от които за убийства. Това демонстрира, че имаме престъпност, която се повтаря, проследима в годините “, сподели пред БНР Маноил Манев, народен представител от ГЕРБ и член на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Управляващата партия ще внесе законодателни промени за по-тежки санкции на малолетни, направили тежки закононарушения.

„ Акцентът е да може съдът да дават санкции без редукцията, заложена в особените правила за малолетните. В текста е записано, че каквото и наказване да се поставя, то не може да бъде над 12 години… Идеята на законопроекта е да дадем опция след всички експертизи и в убедеността си съдът да произнесе такава присъда, каквато лицето заслужава. Имаме хора, минали през правосъдната система към този момент, а те знаят доста добре, че по-голямо наказване от това, което написа в закона, няма по какъв начин да му бъде приложено “, добави Манев в предаването „ Преди всички “.

Той акцентира, че ще се даде опция на съдиите, уверени, че подсъдимият не може да бъде превъзпитан и изменен за тези 12, осем или шест години, да му приложат по-тежко наказване.

Маноил Манев разгласи, че към този момент има подготвен текст, който ще бъде подложен за разискване:

„ Дебат ще се организира с прокуратурата, с правистите в Народното събрание, с адвокатурата. В този спор задачата е да се реализиран три неща – изясненост, че като извършиш закононарушение, ще получиш наказване, че това наказване ще се случи в този момент и бързо, че наказването подхожда по правдивост на осъщественото действие “.

Депутатът е безапелационен:

„ Искаме да имаме текст, който работи и ще окаже въздействие върху това, което се случва “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР