10 автобуса за Витоша пристигат в София, съобщиха от Столичната

...
10 автобуса за Витоша пристигат в София, съобщиха от Столичната
Коментари Харесай

Софиянци пътуват до Витоша с 10 нови автобуса

10 рейса за Витоша идват в София , оповестиха от Столичната община.

Очаква се това да стане при започване на другата седмица.

Новите рейсове ще са " Мерцедес ", а поради планинския терен ще бъдат с ръчна скоростна кутия, дизелов мотор и екостандарт ЕВРО5.

Те ще разполагат и с полутуристически багажници , в които елементарно да се придвижват ски, шейни и други Новите придобивки ще заменят 27-годишните рейсове, които сега обслужват линиите.

 Обещаните електробуси дойдоха в София
Обещаните електробуси дойдоха в София

От ноември столичани ще пътуват в 20 нови електрически возила

В началото на идната година ще бъдат доставени и 60 нови съчленени рейсове на природен газ. Новите градски рейсове също ще са MAN Lion " s City G, като първите 126 рейса на природен газ, които общината купи преди години. Те ще бъдат с невисок под, тъй че да са налични за майки с колички и хора със усложнения в напредването. Ще разполагат с климатизация и с най-високия екостандарт ЕВРО6.

В София към този момент дойдоха 60 нови единични рейсове на природен газ и 20 електробуса . В момента се построяват зарядните им станции. До края на годината се чакат още 22 единични рейса на природен газ.

През 2019 година 90% от рейсовете на линия в градския превоз ще са нови. Подновяването на автобусния парк е една от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР