1. Задръствания на изхода от София Репортаж за задръствания на

...
1. Задръствания на изхода от София Репортаж за задръствания на
Коментари Харесай

10 безумия на телевизиите за Великден

1. " Задръствания на изхода от София "
Репортаж за тапи на изхода от София. Попаднала измежду запушване на изхода от София, репортерката споделя за задръстването на изхода от София. Тя пита водач, попаднал в задръстването на изхода от София по какъв начин е попаднал в задръстването на изхода от София. Той дава отговор, че е попаднал в запушване на изхода от София и скоро не се обрисува да избяга от задръстването на изхода от София. Камерата снима и други водачи, които са част от задръстването на изхода от София. Чуват се клаксони, псувни, виждат се отегчени, изтощени физиономии - доста са хората, попаднали в задръстването на изхода от София. Ако нямаше запушване на изхода от София, всеки от тях щеше да си е към този момент у дома. Но, уви - има запушване на изхода от София. За задръстването на изхода от София описа репортерката Х, афишира от студиото на малкия екран водещият, слагащ завършек на репортажа за задръстването на изхода от София.
2. Катастрофа
Великден стартира, когато новинарските излъчвания започват с вест за злополука на четирима младежи, карали с превишена скорост и забили се в дирек. Необходими са няколко произшествия, шест обири и най-малко един опит за ликвидиране, с цел да може празничният коктейл от вести да бъде уместно увлекателен. Целта на всичко това е да изтръгне едно типично тиктакане с език в фена: той по едно и също време съчувства на жертвите и по едно и също време се радва на личното си благополучие - на него нищо му няма и през целия ден е жулил козунак, а гледай какви работи им се случват на хората.
3. Репортаж по какъв начин се червят яйцата
Изключително метафизично преживяване. Всяко домакинство е длъжно да изгледа този репортаж и да се допита до него дали в последна сметка е начервило яйцата както прилича. Репортажът се прави наложително с приповдигнато въодушевление и особена кухненска наслада. Интонацията на репортера непрестанно доближава пикови възвишения, вълнението е съвсем детско - наивно и почтено. Камерата демонстрира както процеса по червене на яйца, по този начин и към този момент готовото начервено яйце - при положение, че човек не може да се досети, че първото води до второто. След края човек нормално става и хвърля един взор на личните си начервени яйца, а по-късно удовлетворен сяда пред тв приемника, с цел да види идващия репортаж. А точно:
4. Как известната персона Х посреща Великден
По опция естраден артист. Богдана Карадочева, Васил Найденов или най-хубавият вид - дует " Ритон ". Те пеят " Елате ни посетители " - най-великата ария на социализма, в която едно домакинство възпява насладата си от хубава покъщнина и естетика у дома, които би трябвало да създадат усещане на приятелско семейство, и дай боже - лека злоба. Известната персона би трябвало наложително да предложения репортера и камерата у дома и да опише по какъв начин са създали козунак. Тук идва тънкият миг - фенът може да наостри ухо, да извади лист и химикал и записвайки си, след това да си направи същият козунак! Като на известната персона, бате! И ти можеш като него...Всичко е твоите ръце! Репортажът приключва с благопожелание за радостни празници и насърчителни усмивки. Ето какъв бил значи животът на известните. Ама хубаво си беше подредил хола тоя човек.
5. Колко коства да посрещнеш празника
Понеже ти не можеш да сметнеш. Математически репортаж, чиято цел е да ти подсети, че не си съумял да изхарчиш толкоз, колкото ти се е желало, и че там някъде има хора, които харчат толкоз, колкото им се желае. Репортажът наложително би трябвало да реализира някаква математическа акуратност: че да вземем за пример празниците излизат по 260 лв. на домакинство. Обявена по този начин, сумата се вклинява остро в съзнанието и се трансформира във фикс концепция. Догодина може да се бръкнеш и повече, няма я да изоставаш от другите.
6. Филм за Исус Христос
И да не е " Страстите Христови ", че е доста кървясъл, а това пречи на храносмилането. Идеята е, че прозрението за жертвата на Исус Христос може да настъпи единствено сред 20:30 и 22:30 в неделя вечер, когато с кърпичка забърсваш потта от челото си, изхвърляна от изцяло преялото ти туловище.
7. Колко е изгубил бизнеса поради празниците
Репортаж, чиято цел е да разсъни съчувствие в елементарните жители към нещастния и несретен бизнес. Става дума за някаква колосална цифра, същинска покруса за пазара на труда. Покрай това се прокрадва концепцията, че би трябвало да се работи повече за нереалното богатство на стопанската система и нейните индикатори. Репортажът се прави с угрижено лице и благоговение към силите на капитализма, от които всички сме надълбоко подвластни.
8. Приети в болница измежду преяждане
Винаги се намират няколко клетници. Тези хора са траяли там, където ти си спрял. Истински трагични персонажи, празнични антагонисти, без които великденският сюжет няма да е същият.
9. Бойко приказва за Началника
Класика в жанра. Вождът-слънце проговаря за Началника и неговата благословия. Съпроводено е с пръст, вдигнат нагоре, както този на Платон в картината " Атинската школа " на Рафаело. Дълбокият набожен акт се развива пред благосклонния взор на омаяни от чара на правилния гражданин кореспонденти. В репертоара наложително е включено припомняне, че Той пръв е въвел да не се работи на Разпети петък, тъй като тогава разпъвали Началника...
10. Какво ще е времето...?
Времето по всяка възможност ще е ту топло, ту студено, както е всяка пролет. Това обаче не значи, че тази особена динамичност не би трябвало да бъде припомняна непрестанно с една майчинска угриженост от страна на синоптиците. А какво следва по-късно? Точка първа, единствено че за задръстването на влизане в София. Кръгът е разказан. Нека всичко стартира от начало.

Автор : Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР