НБА беше първата голяма професионална спортна лига в Америка, която

...
НБА беше първата голяма професионална спортна лига в Америка, която
Коментари Харесай

НБА може да загуби $500 милиона от приходи от билети

НБА беше първата огромна професионална спортна лига в Америка, която спря играта поради огнището на ковид и не е известно дали ще бъде обновена, написа The Richest. НБА трябваше да завърши постоянния си сезон на 15 април.

Лигата разгласи, че мачовете ще бъдат прекъснати, откакто звездата на Юта Джаз Руди Гобърт е тестван позитивно за ковид. Един ден по-късно NHL, MLB и MLB оповестиха, че стопират мачовете. NCAA също анулира своите баскетболни и хокейни шампионати.

Том Хаберстрох от NBC Sports заяви, че лигата може да загуби към 500 милиона $ " изгубени доходи от билети, в случай че НБА не позволи на почитателите да участват на всички планувани мачове ".

Хаберстрох изясни, че приблизително лигата получава " 1,2 милиона $ доход " за всяко постоянно съревнование за сезона. Този брой се усилва до 2 милиона $ за всяка следсезонна игра.

И PGA анулира шампионата и се отсрочи шампионата Masters, който трябваше да продължи от 9 до 12 април.
 Колко ще коства отлагането на Oлимпиадата в Токио?
Колко ще коства отлагането на Oлимпиадата в Токио?

Зависи от сюжета, загубите, поделени сред МОК, Япония и малките екрани, могат да доближат десетки милиарди

Очевидно публичното здраве и сигурност са от първостепенна значимост за НБА и всички други огромни спортни лиги, написа изданието.

Миналата седмица комисарят на НБА Адам Силвър сподели, че прекъсването ще продължи минимум 30 дни, същото като MLS. Националната хокейна лига продължава да преценя опциите си и е евентуално, най-рано през юни, да бъде евентуалното начало за бейзбола, което другояче беше планувано да стартира идващия четвъртък - с всичките 30 тима в деяние.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР