Назрява поредният голям скандал, свързан с Българския футболен съюз. В

...
Назрява поредният голям скандал, свързан с Българския футболен съюз. В
Коментари Харесай

Голям скандал! Излезе решение на ИК на БФС с подписи - Лечков го обяви за грандиозна измама

Назрява следващият огромен скандал, обвързван с Българския футболен съюз. В общественото пространство се появи решение на Изпълнителния комитет (ИК) на централата, оповестено в Tърговския указател. Във въпросния документ седят подписите на съвсем всички членове на ИК на БФС, в това число на първия вицепрезидент Йордан Лечков. Единствените, чиито подписи липсват, са Кирил Домусчиев и Спас Русев. Първият не участва на съвещанието, а вторият го напусна преди края му.   Sportal.bg потърси за коментар Йордан Лечков, защото в последния месец бронзовият медалист от САЩ'94 неведнъж съобщи, че нито е подавал оставка, нито е давал писмен отвод от функционалностите си на първи вицепрезидент. Лечков даже прикани публицистите да прочетат устава на БФС, в който написа, че първият вицепрезидент би трябвало да размени подалия оставка президент Борислав Михайлов. Поради това някогашният кмет на Сливен подаде тъжба в съда против Михаил Касабов, вписан към този момент в Търговския указател като президент на футболната централа. Пред нашата медия в този момент Лечков разгласи, че е подписвал само присъствен протокол и става въпрос за грандиозна машинация. Ето какво сподели Данчо:

- В пространството излезе документ от Търговския указател, на който седи и вашият автограф. Става дума за решение, че пълномощията на президент се извършват от Михаил Касабов до провеждането на конгрес. Какъв е вашият коментар? Започнахме да се объркваме съществено.
- Вижте, аз съм подписал само присъствен протокол. Давам ви и жокер - проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, дано те ви дадат тези отговори. Повече не желая да приказвам, изчаквам. Нека не приказваме повече, въпреки всичко съм подал тъжба в съда, дано дадем време на съда да отсъди кое е вярното.

- Подписвал ли сте се под решение, че Михаил Касабов поема президенството в БФС до конгрес?
- Няма такова нещо.

- От думите ви излиза, че сте се подписал под присъствен протокол, а някой е фалшифицирал, подменил документа? Говорите за машинация.
- Точно по този начин, грандиозна машинация е. Аз защо приказвам толкоз време - споделих ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го споделих.

- Ако сте прав, кой има властта в БФС да направи такава машинация през всички?
- Не желая да приказваме повече по този въпрос. Подал съм тъжба, тя би трябвало да излезе скоро, не желая да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда.
 Изпълком и конференция на БФС @@@

След диалога с Йордан Лечков се свързахме с БФС и поискахме стенограма от Изпълкома, на който Борислав Михайлов подаде оставка. Поискахме да забележим и дневния ред на въпросния ИК. От Бояна получихме отговор, че БФС не е държавно ведомство и не е задължен да разгласява дневен ред и стенограми от събрания и така нататък Това можело да стане, в случай че такива бъдат поискани от държавни органи, имащи пълномощията да го създадат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР