Назряло е очакването за оставка и предсрочни парламентарни избори. Цялата

...
Назряло е очакването за оставка и предсрочни парламентарни избори. Цялата
Коментари Харесай

Социолог: Оставка на правителството би било опасен прецедент

Назряло е упованието за оставка и предварителни парламентарни избори. Цялата европейска преса приказва за свадите и корупцията нас, обикновено е да има такива претенции и да доведат до съществена смяна. Това показа в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Петър Чолаков.

За част от българските жители доверието в това държавно управление е изчерпано, върви се към сюжет за предварителни избори, добави той.

От своя страна социологът Юлий Павлов съобщи, че главната част от хората са си по домовете, дребна част от тях са по улиците.

Няма срив в електоралните настройки, има лек спад. Малко над една трета от хората желаят предварителни избори, уточни Павлов.

По думите му разновидността с оставката на държавното управление би бил рисков казус и държавното управление ще изкара мандата си.

Няма политическа рецесия, както твърди и Иван Костов, държавното управление си има постоянна поддръжка. Като се прибавят неофициалните сътрудници - поддръжката за държавното управление си проличава в основните гласувания, акцентира социологът.

Според него доверието на европейските сътрудници на България било явно.

Няма нито политическа, нито икономическа рецесия, които да станат причина за предварителен избор, значим е конституционният ред, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР