Назначиха старши комисар Любомир Янев за временно изпълняващ длъжността директор

...
Назначиха старши комисар Любомир Янев за временно изпълняващ длъжността директор
Коментари Харесай

Назначиха Любомир Янев за временен шеф на ГДБОП

Назначиха старши комисар Любомир Янев за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ГДБОП. Това станало със заповед на вътрешния министър Младен Маринов , заяви БНР. Старши комисар Янев беше заместник-директор на службата.

След арестите на двама от шефовете в Главната дирекция началникът на антимафиотите основен комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка.

Няма изясненост кой ще заеме поста на също подалия оставка заместител основен секретар Георги Арабаджиев.

Припомняме, че шефът на отдел " Наркотици " в ГДБОП бе задържан на 26 юни след приемане на рушвет. Според проверяващите той е осигурявал чадър на наркогрупи. Арестувани са още двама служители на реда - шефът на бранша за битка с опиати и още един чиновник.

На идващия ден - петък, 27 юни, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридовнов и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев също подадоха оставки.

Акцията против дългогодишните чиновници в ГДБОП съгласно някогашния началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев е съшита с бели конци .

Мнението на някогашния вътрешен министър Емануил Йорданов, който е бранител на един от обвинените, е че Дирекция " Вътрешна сигурност " е хубаво да се закрие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР