Назначиха нови шефове в голяма държавна фирма, която нашумя със

...
Назначиха нови шефове в голяма държавна фирма, която нашумя със
Коментари Харесай

Бивш депутат от Има такъв народ влезе в новото ръководство на „Автомагистрали“

Назначиха нови шефове в огромна държавна компания, която нашумя със свадите през последната година.

Нови трима представители на страната в управлението на „ Автомагистрали “ ЕАД бяха определени през днешния ден. Това са Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Людмила Василева е икономист, заемала е длъжности в банкови институции. Василева е назначена и за изпълнителен шеф на “Автомагистрали ” ЕАД.

Димитър Пенев е строителен инженер, има опит в осъществяването на инфраструктурни планове в Нигерия, написа debati.bg.

Георги Попов е правист и депутат от “Има подобен народ ” в 45-тия и 46-тия Парламент. От началото на февруари т.г. беше част от Съвета на шефовете на “Автомагистрали ”, като беше оповестено, че назначението му е краткотрайно – до провеждането на конкурс. 

Членовете на Съвета на шефовете на “Автомагистрали ” ЕАД са общо петима. Трима от тях се избират от Министерство на регионалното развитие, другите двама – от Агенцията за обществените предприятия и надзор. След неуспех поради непълен брой участници в състезанието, разгласен от Агенцията за обществените предприятия и надзор, следва образуване на нов конкурс и избор на още два държавни представители.

Последната смяна в управлението на “Автомагистрали ” беше по времето на Виолета Комитова като длъжностен министър на районното развиване и благоустройството. Смята се, че промяната на втория ешелон на властта е наложително изискване за смяна в българските институции.

Наследникът на Комитова Гроздан Караджов, министър от квотата на “Има подобен народ ”, разгласи конкурс за нови трима държавни представители в “Автомагистрали ” на 4 февруари тази година.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР