Назначиха членовете на Управителния съвет на Националния борд за разследване

...
Назначиха членовете на Управителния съвет на Националния борд за разследване
Коментари Харесай

Бивш шеф във ВВС оглави националния борд за разследване на транспорни произшествия

Назначиха членовете на Управителния съвет на Националния ръб за следствие на произшествията във въздушния, водния и железопътния превоз. За ръководител е назначен Христо Христов, за заместници Бойчо Скробански и Георги Денев.
Съгласно държавното Постановление № 6 от 22 януари 2020 година, с което се основава бордът, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет. Управителният съвет се състои от трима членове - ръководител и двама заместник-председатели. Националният ръб за следствие на катастрофи е самостоятелен профилиран държавен орган към Министерския съвет, а ръководителят на борда е вторичен разпоредник с бюджет към министъра на превоза, осведомителните технологии и известията.

От 1975 до 2003 година Христов е заемал разнообразни управителни длъжности в Главния щаб на Военновъздушни сили. Бил е също по този начин шеф на дирекция „ Звено за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз “ в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

За заместник-председатели са назначени Бойчо Скробански и Георги Денев, които също са работили с МТИТС. В интервала 1998-2006 година Бойчо Скробански е бил Завеждащ работа „ Безопасност “ в Наказателен кодекс БДЖ и Директива за птиците НКЖИ, а Георги Денев в интервала 2001-2009 година е заемал длъжността шеф направление „ Военноморски сили “ в отдел „ Въздушен и морски суверенитет “ в Генералния щаб на Българската войска.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР