Назначеният в сряда за премиер на Италия Джузепе Конте пое

...
Назначеният в сряда за премиер на Италия Джузепе Конте пое
Коментари Харесай

Край на икономиите и отваряне към Русия: какво иска новата коалиция в Италия

Назначеният в сряда за министър председател на Италия Джузепе Конте пое ангажимент да приложи обща стратегия, направена от антисистемното Движение " Пет звезди " и крайнодясната партия " Лига ", заяви " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Тя планува завършек на стягането на коланите. Правителството желае да понижи обществения дълг не посредством налози и строги икономии, а " с увеличение на брутния вътрешен артикул посредством предоставяне на подтик на вътрешното търсене ".

Друг главен миг от държавната стратегия е въвеждането на плосък налог от 15 % за физическите лица и 20 % за компаниите. Предвижда се погашение на базов приход от 780 евро на месец за живеещите в последна беднотия, понижаване на пенсионната възраст, въвеждане на минимална работна заплата.

В региона на миграцията ще се отдава приоритет на експулсирането на противозаконни мигранти и битка против бизнеса с мигранти, в това число против каналджийските мрежи. Ще бъде направен указател на имамите и ще бъдат затворени всички неофициални молитвени центрове.

Двете обединения удостоверяват принадлежността на Италия към атлантическия алианс и виждат Съединени американски щати като предпочитан сътрудник. Те обаче плануват и отваряне към Русия, " която не би трябвало да бъде считана за опасност, а за стопански и търговски сътрудник ". Затова съгласно тях би трябвало да бъдат вдигнати антируските наказания.

Те оферират още фрапантно понижаване на броя на депутатите от 630 на 400 и на сенаторите от 318 на 200, всички те да бъдат избирани директно и да нямат право да сменят парламентарните си групи.

Други цели, залегнали в програмата, са битка с корупцията, стягане на ограниченията против споровете на ползи и усилване на автономията на районите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР