Назначеният през миналата седмица временен шеф на Български пощи Богдан

...
Назначеният през миналата седмица временен шеф на Български пощи Богдан
Коментари Харесай

Новият шеф на Пощите призова пенсионерите да не правят опашки

Назначеният през предходната седмица краткотраен началник на " Български пощи " Богдан Теофанидис прикани пенсионерите да не се струпват на опашки да получат пенсиите си за май, когато изплащането ще бъде по остарелия метод - с хартиени описи.

" Още един път желая надълбоко да се извиня на всички клиенти на " Български пощи ", само че установихме, че няма по какъв начин да създадем изплащането електронно ", сподели Теофанидис пред БНР.

Той изясни, че изплащането на пенсиите ще стане по непрекъснат адрес, подаден в Национален осигурителен институт, с цел да не рискуваме човек да получи няколко пъти пенсията си. Призоваваме всички - когато е допустимо да заобикалят ранните утринни часове, в случай че е допустимо да не се струпват в първите няколко дни, с цел да работи оптимално добре организацията, означи Теофанидис.

Според Теофанидис доста от другите услуги на пощите към този момент работят, всичко се възвръща. " За наслада няма нищо съдбовно - добави той. Разпоредихме на страницата на " Български пощи ", както и на телефона, да има най-актуалната информация за дадена услуга и тя да бъде оповестявана, когато тя бъде възобновена. Хиляди компютри би трябвало да бъдат върнати в мрежата и е мъчно да се ангажираме с съответен период ".

Временният началник на сдружението повтори тезата си от тези дни, че най-вероятно многото парцели на пощите са една от аргументите те да бъдат бутани към банкрут в предходните години. Вътрешният одит е посочил, да вземем за пример, че " има смущаващи неща. Например, че е обезщетен програмен продукт за ръководството на парцелите, само че все пак те са ръководени значително с екселски таблици ".

Теофанидис не уточни какви са отговорностите на " Български пощи ", единствено сподели че са за десетки милиони и добави: " единствено лихвите и неустойките по нашите отговорности надвишават 5 млн. лева ".

Той даде обещание заплатите на чиновниците в пощите, които за последния месец са били изплатени на 70% поради хакерската офанзива, да бъдат доизплатени и, в случай че няма нова офанзива или проблем, към този момент ще бъдат изплащани постоянно.

На два пъти Теофанидис благодари персонално на вицепремиера Калина Константинова, която била осигурила 100 млн. лева финансова инвестиция за пощите от Плана за възобновяване и развиване. " Това е неповторим късмет да се усети същинска смяна в " Български пощи " - сподели той. - Преди това сдружението е оперирало с няколкостотин хиляди лв. на година. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР