Назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки

...
Назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки
Коментари Харесай

Евакуират 18 села в близост до фронта в Запорожие

Назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки съобщи, че е разпоредил евакуацията на селата, които се намират наоколо до фронтовата линия, защото през последните дни обстрелът от украинските сили е станал по-интензивен, съобщи Ройтерс.

Има догатки, че предстоящата украинска пролетна контраатака ще стартира в Запорожка област, 80% от която е под съветски надзор, отбелязва английската осведомителна организация.

" През последните няколко дни съперникът ускори обстрелите против обитаеми пунктове, ситуирани в непосредствена непосредственост до линиите на бойно прикосновение. Във връзка с това взех решение да изведа от обсега на вражеския обстрел децата с родителите им, възрастните хора, инвалидите и пациентите на лечебните заведения и първоначално да ги преместя по-навътре в региона ", съобщи Балицки, представен от ТАСС.

По думите му това е краткотрайно решение, което се отнася до жителите на общо 18 обитаеми пункта.

Андрей Козенко, който е заместител на Балицки, добави, че ще бъдат евакуирани към 70 000 души. Той сподели още, че евакуацията ще се извърши на доброволни начала и че децата ще продължат да посещават образователни занятия в териториите, в които бъдат преместени. Осигурени са и кревати в стационари за евакуираните лежащоболни.

Всички органи на властта в Запорожска област работят обикновено, увери Козенко и акцентира, че няма мотив за суматоха.

" Няма изключителна обстановка, вършим всичко съгласно авансово създадения проект. Решението беше взето през днешния ден, само че ние бяхме готови и прилагаме тези ограничения ", уточни той.

Meждувременно Федералната работа за сигурност (ФСС) съобщи по-рано, че е предотвратила нахлуване на сътрудници на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата (ГРУ-МО) против един от ръководителите на Запорожката АЕЦ, съобщиха от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСС, представени от ТАСС. 

" Руската Федерална работа за сигурност на територията на Запорожска област е пресякла активността на диверсионно-терористична група, състояща се от сътрудници на украинските специфични служби. В резултат на подхванатите ограничения беше осуетен терористичен акт против един от ръководителите на Запорожката АЕЦ ", оповестиха от ЦВО.

Според ФСС, дейностите са били координирани от чиновници на ГРУ към украинското министерство на защитата както директно, по този начин и посредством медиатор, основан във Финландия.

" Престъпната активност е била координирана от украинските специфични служби, както директно посредством чиновниците на ГРУ на украинското министерство на защитата - Александър Павлович Умански и Андрей Владимирович Никулин и сътрудника шпионин Виктория Анатолиевна Будникова, по този начин и посредством медиатор - Юлия Викторовна Ткачук, която сега се намира във Финландия - страната, която неотдавна се причисли към военно-политическия блок НАТО ", обявиха от ФСС.

Иззети са готово за приложимост взривно устройство, както и автоматизирано стрелково оръжие, муниции и взривни субстанции. От ФСС означават, че " е открито, че членовете на диверсионно-терористичната група са събирали и информация за местонахождението на съветски военни обекти, за персоналния състав на съветските въоръжени сили и правоохранителните органи, както и за проруски настроени локални поданици.

Проверява се присъединяване на членовете на групата в предходни саботажни и терористични актове.

Срещу двама арестувани мъже, членове на групата, които са украински жители, е формирано наказателно дело от следствения отдел на Федерална работа за сигурност в Запорожка област за подготовка на терористичен акт.

Те са арестувани под стража. " Установяват се всички условия на незаконната активност, както и лицата, взели участие в нея ", допълват от ЦВО.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР