Назначените от Русия власти в украинската Херсонска област заявиха днес,

...
Назначените от Русия власти в украинската Херсонска област заявиха днес,
Коментари Харесай

Назначените от Русия власти обявиха евакуация от източния бряг на Днепър

Назначените от Русия управляващи в украинската Херсонска област обявиха през днешния ден, че ще стартират да изтеглят хора с понижена подвижност от град Каховка на източния бряг на река Днепър, съобщи Ройтерс.

Миналия месец съветските сили се изтеглиха от западния бряг на Днепър, в това число град Херсон. Сега Днепър образува фронтовата линия в южната част на Украйна, а украинските и съветските войски се обстрелват от двата бряга на реката, написа Българска телеграфна агенция.

Назначената от Русия администрация в Каховка съобщи в Телеграм, че трудноподвижни хора ще бъдат евакуирани в Генически регион на югоизток. Властите са основали гореща телефонна линия в помощ на заминаващите.

Жена, отговаряща на горещата линия, сподели, че се прави широкообхватна евакуация от редица обитаеми места на източния бряг на Днепър, в това число Олешки и Нова Каховка.

1100 украински бойци се образоват в този момент на територията на Европейския съюз, съобщи Жозеп Борел

До момента 1100 бойци вземат участие в задачата на Европейски Съюз за образование на украинската войска, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел по време на визитата на подготвителен лагер в полския град Бжег, съобщи ДПА.

Той сподели, че задачата демонстрира волята на Европа до поддържа Украйна в отбраната ѝ против Русия.

Министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз утвърдиха задачата на 14 ноември. Официалното начало бе обещано ден по-късно. Няколко европейски страни към този момент образоваха по това време украински бойци въз основа на национални съглашения, отбелязва ДПА.

Обученията ще се организират в 20 страни членки на Европейски Съюз, а общият брой на подготвените бойци ще доближи най-после 15 000. Мисията ще бъде финансирана от Европейския съюз, като разноските по нея възлизат на 100 милиона евро, посочи Борел.

В допълнение към това ще има още 15 милиона евро за муниции, както и за покриване на разноските на обособените страни.

Германският Бундесвер възнамерява да взе участие в задачата с обезпечаване на бойна подготовка и тактически учения. До 5000 украински бойци ще могат да бъдат подготвени в Германия, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР