Назначените от Русия служители в четири окупирани региона на Украйна

...
Назначените от Русия служители в четири окупирани региона на Украйна
Коментари Харесай

Русия обяви победа на „референдумите“ в Украйна, готви анексиране

Назначените от Русия чиновници в четири окупирани района на Украйна оповестиха за голямо болшинство от гласове в интерес на присъединението към Русия след провеждането на „ референдуми “ в тях, до момента в който Съединените щати приготвят резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща референдумите като подправени, съобщи Ройтерс.

Съединени американски щати също по този начин приготвят нов кръг от наказания против страната, в случай че тя анексира украинска територия, както нова военна помощ за Киев на стойност 1,1 милиарда $, оповестиха американски представилите.

Организираните небрежно референдуми се организираха в границите на пет дни в областите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие, които съставляват към 15% от територията на Украйна. Според окупационната администрация резултатите от гласуването в четирите области варират от 87 % до 98,5 % в интерес на присъединението към Русия. Ръководителят на горната камара на съветския парламент съобщи, че камарата може да обмисли анексиране на 4 октомври.

„ Резултатите са ясни. Добре пристигнали вкъщи, в Русия! “, написа в Telegram заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент на страната Дмитрий Медведев.

В рамките на окупираните територии чиновници, назначени от Русия, разнасяха изборни урни от къща на къща. Украйна и Западът дефинираха референдумите като нелегитимни и насилствени дейности за основаване на юридически предлог за Русия да анексира четирите района.

„ Този фарс в окупираните територии даже не може да се назова реплика на референдум “, сподели украинският президент Володимир Зеленски във видео послание късно във вторник.

Съединените щати ще внесат резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща страните членки да не признават никакви промени в Украйна, сподели пратеникът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд.

„ Фиктивните референдуми на Русия, в случай че бъдат признати, ще отворят кутията на Пандора, която не можем да затворим “, сподели тя на съвещание на съвета.

Русия има опция да наложи несъгласие на резолюция в Съвета за сигурност, само че Томас-Грийнфийлд сподели, че това ще накара Съединените щати да отнесат въпроса до Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Всички референдуми, провеждани при тези условия, под дулото на револвер, в никакъв случай не могат да се приближат до това да бъдат считани за свободни или почтени “, сподели заместник-посланикът на Англия в Организация на обединените нации Джеймс Кариуки.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели на срещата, че референдумите са извършени транспарантно и в сходство с изборните правила.

„ Този развой ще продължи, в случай че Киев не признае своите неточности и стратегическите си неточности и не стартира да се управлява от ползите на личния си народ, а не да извършва сляпо волята на тези хора, които ги разиграва “, сподели той.

Ако Русия анексира четирите украински района, Путин може да показа всеки опит на Украйна да ги завладее като нахлуване против самата Русия.

Путин сподели предходната седмица, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани „ териториалната целокупност “ на Русия.

Съветникът на Зеленски - Михайло Подоляк, сподели пред Ройтерс, че Киев няма да се повлияе от нуклеарни закани или от вота за анексиране и ще продължи с проектите си да си върне цялата територия, окупирана от нахлуващите съветски сили.

Той сподели, че украинците, които са помогнали за организирането на референдумите, ще бъдат упрекнати в държавна измяна и че те могат да получат минимум пет години затвор. Украинците, които са били принудени да гласоподават, няма да бъдат наказвани.

Нито един от четирите района, в които се организираха референдуми, не е напълно под контрола на Москва, като украинските сили оповестяват за повече прогрес, откакто разрушиха съветските войски в пета провинция, Харков, този месец.

Зеленски сподели, че районът на Донецк на изток остава главен стратегически приоритет за неговата страна, както и за Русия, на фона на „ изключително тежки “ боеве, погълнали няколко града.

Генералният щаб на украинската войска заяви късно във вторник, че съветските сили са обстреляли седем града в Донецк. Военните споделиха, че 20 града в Запорожка област в южна централна Украйна и 35 града и села в Херсонска област на юг също са били ударени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР