Назначението на Волен Чинков за главен рефер на първия 1/2-финал за

...
Назначението на Волен Чинков за главен рефер на първия 1/2-финал за
Коментари Харесай

"Лудогорец" не одобри рефера за мача с "ЦСКА-София"

Назначението на Волен Чинков за основен рефер на първия 1/2-финал за Купата на България " ЦСКА-София " - " Лудогорец " провокира авансово неодобрение от страна на разградския клуб. В декларация те показаха несъгласието си, че рефер от София ще свири на дуела, който ще се играе в сряда от 18:30 ч. на ст. " Българска войска " в столицата. А шефът на Съдийската комисия Костадин Гергинов бе наименуван " човек без правила, впримчен в неистини и интриги ", и " подвластен ".

Ето и обръщението на " Лудогорец ":

" С голяма изненада научихме от медиите за назначението на Волен Чинков като основен арбитър на полуфиналния мач " ЦСКА-София " - " Лудогорец " на 7 април в София. Много бихме желали да имаме вяра, че това предопределение е плод на техническа неточност и недовиждане от страна на Съдийската комисия. Предвид обаче паузата за националните тимове и спадналото напрежение към грубите съдийски неточности в шампионата считаме, че Костадин Гергинов и неговите сътрудници са има имали задоволително време и успокоение да обмислят деликатно нарядите. В тази връзка сме уверени, че назначението на Волен Чинков има някаква скрита цел и е съзнателно проявление на мускули в прорез с разпоредбите, които Съдийската комисия сама оповести.

Нека напомним какво сподели Костадин Гергинов на 4 март 2021 година: " Георги Кабаков е от град Пловдив и затова отпада като вид за мача " ЦСКА-София " - " Локо " (Пд) ". Защо тогава, господин Гергинов, назначавате софийския рефер Волен Чинков на мач с присъединяване на " ЦСКА-София "? Каква е тази трансформация, която претърпяхте за месец? Говорите едно, вършиме тъкмо противоположното. Защо не спазвате личните си правила? Вероятно, с цел да угодите на някого, по този начин както направихте със замазването на гафа на страничния рефер, довел до анулацията на чист гол за " Лудогорец " на мача с " Царско село ". Дали пък правилата, наложени от вас, не важат единствено за избрани клубове? ПФК " Лудогорец " постоянно е бил за спазването на разпоредбите. Винаги сме се опитвали да подхождаме с схващане към грешките на реферите. Безпринципни решения обаче няма по какъв начин да поносим. Вече е ясно на цяла България какъв човек ръководи съдийството. Човек без правила, впримчен в неистини и интриги. Човек, който е подвластен и явно дължи на някого нещо. Ръководител, против чийто модел на работа се оповестиха редица клубове от професионалния футбол. Безпринципните Ви решения тровят съдийството, господин Гергинов. Затова са и грубите неточности на реферите през последните месеци. Затова са и свадите по българските терени. Футболният мир виси на косъм поради Вас. В умозаключение желаеме да Ви кажем, че не дължите пояснение на никого. Не бързайте да ни отговаряте. Обяснението го запазете за гузната си съвест. "

Недоволството на " Лудогорец " от Съдийската комисия и особено от Гергинов ескалира от началото на годината. И.д. президент на БФС Михаил Касабов даже призна след последното съвещание на Изпълкома, че притежателят на разградския клуб Кирил Домусчиев е предложил Гергинов да бъде заменен с посочен от него претендент, само че това не е било признато. В същото време " Левски " и " ЦСКА-София " излязоха с заявления в поддръжка на Гергинов и решенията на Съдийската комисия.

В навечерието на значимия 1/2-финал треньорът на " Лудогорец " Валдас Дамбраускас пък съобщи, че чака друга игра от " ЦСКА-София " след завръщането на Любослав Пенев като ментор. " Очаквам безусловно друг мач от този, който към този момент играхме (б.ред. - 1:0 за " Лудогорец " в Разград). Треньорът не е същият, всички знаем какъв вид треньор е и какъв състезател е бил Любослав Пенев. ЦСКА ще бъде с доста по-различно лице. От личен опит знам, че когато пристигна треньор, изповядващ философия за атакуващ футбол, се подвига атмосферата, тъй като играчи от такова равнище постоянно желаят да играят атакуващо. Ние би трябвало да бъдем подготвени да посрещнем всичко, което може да ни даде ЦСКА и да си играем нашата игра. Това, което желая е " Лудогорец " да е деен на терена. Футболистите би трябвало да знаят метода, по който желаеме да играем, да нападаме и да се пазиме. Търсим верния баланс, който да ни донесе триумфа във въпросните мачове. Мачът в сряда е първото полувреме, а второто ще бъде идната седмица. Резултатът от първия мач няма да подсигурява място на финала. Имахме дълъг интервал без публични мачове и малко или доста се излиза от темп. Смятам, че успяхме да създадем добър подготвителен развой и подобрихме някои неща ", разяснява литовецът. Той ще може да разчита на капитана Светослав Дяков и вратаря Пламен Илиев, които са възобновени от контузии. Решение за присъединяване на Антон Недялков, който лекуваше сериозна травма, ще бъде взето след утрешната подготовка.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР