Назначението на Румен Спецов за шеф на НАП не е

...
Назначението на Румен Спецов за шеф на НАП не е
Коментари Харесай

Асен Василев за Румен Спецов: Назначението му не е политическо

Назначението на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите не е политическо предопределение. Това сподели в коридорите на Народно събрание вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Назначавам екипа, който съумя 2021 година да събере 7.9 милиарда повече, в сравнение с беше заложено в заварения бюджет. Миналата година се оправиха с нараснала събираемост, макар нарастването на разноските и приходите ", сподели Василев. 

Според него тази година събираемостта е със доста закъснение. " Агенция " Митници ", макар инфлацията и растежа на Брутният вътрешен продукт беше подадено, че ще подадат 1.5 милиарда лева по-малко, в сравнение с са събрани предходната година. Затова върнахме екипа, който е потвърдил, че може да събира налози и акцизи ", посочи финансовият министър. Той сподели, че назначението е разисквано с премиера и Министерския съвет.

В първия си работен ден като министър Асен Василев върна Румен Спецов като началник на Национална агенция за приходите. Спецов беше на поста от май 2021 година до август 2022 година по времето на кабинета на Кирил Петков, а през днешния ден стана ясно, че Василев е назначил за шефа на Агенция " Митници " някогашният ѝ началник от времето на Пламен Орешарски - Павел Тонев. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разкритикува назначението на Румен Спецов като го дефинира като " безусловно неприемливо ", само че не ангажира с мнението си партията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР