Назначението на Иван Гешев беше политическо решение, сега махането му

...
Назначението на Иван Гешев беше политическо решение, сега махането му
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Назначението на Гешев беше политическо решение, махането му също

Назначението на Иван Гешев беше политическо решение, в този момент махането му също, това съобщи в коридорите на Народното събрание Тошко Йорданов от " ИТН ". 

" Като махаха Гешев, който по принцип си беше за махане, същият въпрос важи и за този с изтеклия мандат Висш съдебен съвет може ли да го махнат. След като могат да го махнат, евентуално могат да изберат и нов. Ако не могат да го махат, значи Гешев би трябвало да стане отново основен прокурор ", добави Йорданов, представен от . 

По думите му цялата прокуратура има потребност от преструктуриране.

„ Има законова процедура по желание на нов основен прокурор. Проблемът не беше коя ще е личността на основния прокурор, това не е правосъдна промяна. Демократична България и Политическа партия се вкараха в този капан, тъй като свързаха правосъдната промяна със промяната на основния прокурор ", уточни Тошко Йорданов.

Той посочи, че към момента групата не е получавала покана за диалози по отношение на промени в Конституцията. „ Стою Стоев може да е пратил покана за обяд, не знам, публични предложения не сме получавали ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ по отношение на думите на Стою Стоев, който по-рано разгласи, че парламентарната Правна комисия е пратила публични предложения към всички партии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР