Назначението ми е противоконституционно, защото по време на избора на

...
Назначението ми е противоконституционно, защото по време на избора на
Коментари Харесай

Станислав Тодоров: Отстраняването ми няма нищо общо с личността, компетенциите и стажа ми

Назначението ми е противоконституционно, тъй като по време на избора на членове на КЕВР има смяна в законодателството. Тоест, процедурата е почнала при едни правила, а е приключила при други. Това няма нищо общо с моята експертиза, опит и стаж. Това сподели пред Би Ти Ви ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров. Днес Конституционен съд излезе с решение, че назначението му е противоконституционно.

Какво става с работата на Комисията до момента, и какво става с работата на Комисията оттук насетне, това са значимите въпроси, разяснява Тодоров.

Според решението на Конституционен съд в случай че с гласа му има решение, което е взето с неговия глас, то също е незаконосъобразно.

Решенията, взети дотук, да вземем за пример за цените на електричеството за идващите 12 месеца, както и всички решения, свързани с цената на газа. Всички те са постоянни, тъй като са признати единомислещо от всички членове на Комисията. Дори и моят глас да се отстрани от гласуването, отново има кворум и болшинство.

Избран съм за претендент за поста единомислещо с гласовете на всички членове на Комисията по енергетика в Народно събрание. В зала, обаче, политическият театър взе превес над това да бъде взето експертно решение, уточни отстраненият началник на КЕВР.

Нека си напомним по какъв начин предходният състав на КЕВР искаше да усили цената на тока със 17%, вместо това ние вдигнахме цената в средата на годината с 3%, разяснява Тодоров.

Нито едно решение, което касае потребителите, не е застрашено, безапелационен бе ръководителят на КЕВР.

Бих се кандидатирал още веднъж за поста ръководител на КЕВР. Това е доста парещ пост поради енергийната рецесия, само че всички наши сътрудници към този момент знаят какво мога и какво върша, изминаха пет месеца от назначението ми, тъй че имам към този момент опит, добави Тодоров./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР