Назначени са първите 83 детегледачи по проекта "Родители в заетост".

...
Назначени са първите 83 детегледачи по проекта "Родители в заетост".
Коментари Харесай

Назначени на работа са първите детегледачи по проекта "Родители в заетост"

Назначени са първите 83 детегледачи по плана "Родители в претовареност ". Досега 422 родители, подали заявление за присъединяване в плана, са избрали своите помощници в развъждането на децата си, оповестяват от Агенцията по заетостта.

Агенцията е разгледала всички подадени заявки на родители, като навреме са изпратени уведомителни писма за резултатите от оценката. На неодобрените е дадена опция да показват документ, удостоверяващ смяна в събитията, отнасящ се до допустимостта им, след което заявките ще се прегледат още веднъж, се показва в известието.

Отбелязва се, че набирането на безработни по плана за детегледачи продължава и след привършване на приема на заявки от родителите, като задачата е тяхното предпочитание за наемна грижа да бъде изцяло задоволено. Документи се одобряват на книжен притежател, персонално, във всички бюра по труда в страната, в работни дни сред 8.30 и 17.00 часа. Досега са подадени 2506 заявки от безработни хора, искащи да бъдат детегледачи, а утвърждение са получили 2314 от тях.

Агенцията по заетостта напомня, че приемът на документи от родители завърши на 31 октомври 2017 година 2119 аплайваха да им бъде обезпечен детегледач по план "Родители в претовареност ", осъществен от организацията с финансовата поддръжка на оперативната стратегия "Развитие на човешките запаси " 2014-2020.

Очакванията са с плануваните средства (20 млн. лева.) да се обезпечи поддръжка на минимум 1500 родители за развъждане на децата им и минимум 1500 безработни да бъдат наети като детегледачи. След включване на утвърдените родители по плана, при положение на останал разполагаем финансов запас, Агенцията по заетостта ще разгласи нов банкет за набиране на заявки от родители, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР