Назначени са ексхумация и аутопсия, за да бъде направена съдебномедицинска

...
Назначени са ексхумация и аутопсия, за да бъде направена съдебномедицинска
Коментари Харесай

След смъртта на жена в Спешното във Враца: Прокуратурата разследва смърт по немарливост

Назначени са ексхумация и аутопсия, с цел да бъде направена съдебномедицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта ѝ
Прокуратурата проверява - причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност. Това оповестиха от държавното обвиняване. Образувано е досъдебно произвеждане по случая с умрялата дамата пред регистратурата на Спешното поделение.

Назначени са ексхумация и аутопсия, с цел да бъде направена съдебномедицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта ѝ.

В рамките на вчерашния ден са разпитани очевидци, измежду които и околните на умрялата. Иззета е здравната документи по случая от МБАЛ - Враца. Допълнителните дейности по следствието не престават и през днешния ден, допълват от прокуратурата.

„ В къси периоди следва да бъдат разпитани нови очевидци, в това число длъжностни лица от структурите, относими към случая. Иззетите видеозаписи от незабавното поделение на болничното заведение ще се приобщят към доказателствения материал по делото. Изискана е документи за трудови контракти и длъжностни характерности на чиновници, включително вътрешни правилници и отговорности на съответните медицински лица в МБАЛ – Враца.

Събира се спомагателна здравна документи, касаеща здравословното положение на умрялата. Предстои подробен разбор на всички данни, получени от Центъра за незабавна здравна помощ – Враца, както и на признати, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112. Очаква се писмена информация от Изпълнителна организация „ Медицински одит “ РЗОК - Враца по отношение на установеното по случая.

Въз основа на получената информация в хода на досъдебното произвеждане ще се подхващат спомагателни дейности от страна на проверяващите органи при Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Враца. “, изясняват още от държавното обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР