Назначената от кмета на София Йорданка Фандъкова проверка на цената

...
Назначената от кмета на София Йорданка Фандъкова проверка на цената
Коментари Харесай

Проверката на Фандъкова установи: "композиция за сядане" струва 8500 лева

Назначената от кмета на София Йорданка Фандъкова инспекция на цената на новата градска мебел в така наречен Зона 2 е посочила, че по ул. " Граф Игнатиев " инсталираните пейки костват сред 850 и 1290 лева, споделиха от от пресцентъра на Столичната община.

Зона 2 обгръща пространството на ремонта към ул. " Граф Игнатиев ", " Солунска ", " 6-ти септември ", " Ген. Паренсов ", " Цар Шишман ", площад " Славейков ", пл. " Гарибалди ", пл. " Патриарх Евтимий " и градината пред храма " Свети Седмочисленици " от столичния център.

Всяка архитектурна комбинация с места за сядане, както са наречени по-големите пейки в плана на архитектурно студио А.Д.А., е на стойност 8500 лв.. Тя има обособени съставни елементи с друга цена, която варира сред 1460 и 2166 лева За Зона 2 са планувани 12 такива композиции, като пет от тях са сложени на площад " Гарибалди ". На " Славейков " въпросните " композиции " заемат забележителна повърхност и пречат на хората да минават безвредно край трамвайната линия, откри Фандъкова.

С цел търсене на повече свободно пространство основният проектант Здравко Здравков е изискал от проектантите на А.Д.А. заложеният в плана брой перголи и щандове за книги да се понижи. " Моето персонално мнение е, че не би трябвало под всяка пергола да има щанд. Ако книжарите се връщат на площад " Славейков ", то ще бъде в напълно друг тип – няма да се позволен палета, обтягане на найлони с въжета от сезал ", разгласи той.

От Столична община още не знаят по кое време фирмата-изпълнител на ремонта " Джи Пи груп " ще махне рисковите ограничители " перки " по ул. " Граф Игнатиев ", защото определеният нов модел, вид боларда, още не е доставен от производителя.

Част от оградите на площад " Славейков " са махнати, до края на месеца следва откриването на фонтана и връщането на мястото й на скулптурата на Петко и Пенчо Славейкови и довършителни работи по настилката, даде обещание кметът Йорданка Фандъкова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (80)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР