Назначената експертиза по воденото от Окръжната прокуратура в Търговище досъдебно

...
Назначената експертиза по воденото от Окръжната прокуратура в Търговище досъдебно
Коментари Харесай

Майката и синът в Търговище се задушили от изпаренията при приготвянето на зимнина

 Назначената експертиза по воденото от Окръжната прокуратура в Търговище досъдебно произвеждане във връзка гибелта на майка и наследник в дома им е направена. Както е известно, делото беше формирано, откакто в апартамент в кв. " Запад “ в Търговище на 9 октомври тази година бяха открити умряли 51-годишната Р.Г. и 28-годишният й наследник Ст. К.

В заключението на експертизата се споделя, че няма никакво подозрение за повода за гибелта на майката и сина. Това е остро въглеокисно отравяне с високи стойности. Първите признаци на отравяне при дишане на богат на въглероден окис въздух засягат сърдечно-съдовата и централната нервна система. Те са най-чувствителни към хипоксия и водят до комплициране, унесеност и замаяност. За това с право въглеродният окис се назовава спокоен палач.

Още при първичния оглед на местопроизшествието в дома на починалите не бяха открити забележими следи от принуждение. Пострадалите приготвяли зимнина на газов котлон при компактно затворени прозорци и порти.

Предстои да бъде назначена и пожаротехническа експертиза за определяне механизма за отделянето и натрупването на въглероден окис при горенето в затворено помещение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР