Назначена е проверка по случая, каза министър Иван ДемерджиевИма отстранени

...
Назначена е проверка по случая, каза министър Иван ДемерджиевИма отстранени
Коментари Харесай

Отстраниха служители на МВР заради побоя над 19-годишно момче в Плевен

Назначена е инспекция по случая, сподели министър Иван Демерджиев

Има отстранени чиновници на Министерство на вътрешните работи по отношение на побоя над 19-годишно момче в Плевен, заяви министърИван Демерджиев.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи в Благоевград, че е разпоредил инспекция във връзка със случая с пребитото в Плевен 19-годишно момче, съобщи. Той съобщи, че се надява инспекцията да завърши допустимо най-бързо.

" Отстранени са чиновници. Аз ще проследявам тази инспекция и в случай че има потребност ще се намеся. Очаквам бърз и безапелационен резултат от инспекцията. Ако има чиновници, които са позволили нарушаване или освен това, неотложно чакам да бъдат глобени “, сподели още министър Демерджиев.

Той разяснява и друга настояща тематика, обвързвана с " Магнитски “ и лицата, включени във втория лист. Министър Демерджиев означи, че се планува цялостна инспекция на тези лица.

" Вече съм упълномощил на основния секретар и на всички структури на министерството да бъде проверявана цялата налична оперативна информация за тези лица, - всички производства, които са водени или се водят сега, да бъде обединена, оценена, деликатно да бъдат осмислени претекстовете, доколкото този път има такива, за някои много ясно изразени и да се търсят работи по отношение на тези претекстове “, акцентира той.

Вътрешният министър означи, че няма информация какво прави прокуратурата все още по въпроса със листата " Магнитски “, а във връзка с ДАНС разяснява, че си взаимодействат и обменят информация.

Министър Демерджиев сподели, че също като вицепрезидентът Илияна Йотова чака описът " Магнитски “ да се усилва.

" Този път съм сложил задания да работят нашите структури в задатък и да имаме предварителна работа по отношение на евентуални лица, които по – късно може да влязат в листата. Такива са и моите упования Силно се надявам, че преди да излезе идващия лист към този момент ще имаме информация от досъдебни производства за лица, които може да попаднат в този лист “, сподели той.

Във връзка с трите генератора, които България даде на РСМ след проблемите по границата към честванията на 151-годишнина от рождението на Гоце Делчев, министър Демерджиев означи, че същите ще бъдат пренасочени към Турция, където повече имат потребност от генератори след тежкото злополучие там.

" Надявам се, че РСМ ще откри сили и средства да обезпечи границите си по – добре. Предстоят консулски съвещания, в които и аз ще вземам участие. Там ще уточним всички проблеми и в случай че можем да им помогнем, ще им помогнем, само че потребността в Турция сега е доста по – остра. Касае се за избавяне на човешки животи “, посочи той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР