Назначена е експертиза, която ще установи дали е вменяем, казаха

...
Назначена е експертиза, която ще установи дали е вменяем, казаха
Коментари Харесай

Психично здрав ли е Иван Чонтов-Чонито, спретнал дивия автоекшън в Бургас

Назначена е експертиза, която ще откри дали е вменяем, споделиха от прокуратурата

И прокуратура, и полиция имат подозрения в психическото здраве на 20-годишиня Иван Чонтов-Чонито , който в четвъртък спретна див автоекшън с гонене от Бургас до Созопол. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Според очевидци Чантов се е държал извънредно несъответстващо. Първоначалните подозрения били, че е дрогиран, само че полевите проби за приложимост на алкохол и опиати дали негативен резултат.

Младежът обаче е отказал да даде кръв за разбор, само че такава в този момент ще му бъде взета по правосъден ред. Ако се открият следи от дрога, няма да има никаква амнистия за действията му, които по знамение не приключиха трагично.

Ако обаче експерти преценяват, че той не е вменяем, няма да носи наказателна отговорност.

Арестът на 20-годишния бургазлия бе една от тематиките, които се обсъждаха на изключителната конференция на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас и Районната прокуратура, която Флагман.бг предава онлайн.

Иван Чонтов е измамен е под отговорност по чл.270 от Наказателен кодекс – за възпрепятстване на полицейска инспекция, както и безчинство с моторно транспортно средство.

„ Струпахме толкоз сили за неговото търсене, тъй като преди всичко цялостното му държание бе извънредно рисково. На второ -  в моторното транспортно средство бяха открити муниции, въпреки за газов револвер и трето – при побягването му от автомобила чиновниците, които са го последвали са видели, че държи хладно оръжие – нож ”, акцентира старши комисар Калоян Калоянов.

Бащата Петко Чонтов, представящ се за строителен бизнесмен, остарял познайник на органите на реда е задържан, тъй като се е опитал да повлияе на очевидците да трансформират показанията си или да излъжат пред проверяващите.

„ Преценихме, че има данни за закононарушение от общ темперамент и с оглед секване на други сходни дейности задържахме това лице за 24 часа ”, посочи шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Районният прокурор Мария Маркова добави, че очевидците, на които Чонтов-старши се е опитал да повлияе са младежи. На тях казвал: „ Знаете ли кой съм аз! Мислете преди да говорите пред полицията, тъй като може да ви се случат доста забавни неща ”.

„ В последна сметка това държание е особено за 90-те години и не е доста съответно за днешните условия ”, сподели още старши комисар Калоян Калоянов.

Петко Чонтов ще бъде освободен още през днешния ден, само че синът му ще остане в ареста за най-малко 72 часа, след което ще се желае непрекъсната мярка „ задържане под стража ”.
 Петко Чонтов е остарял познайник на полицията. Снимката е на едно от делата му за жестокия двудневен пердах на почивки, който той нанесе на млад бургазлия
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР