Назначават и допълнителни хора до края на май 2022 г.

...
Назначават и допълнителни хора до края на май 2022 г.
Коментари Харесай

МВР отваря нови гишета за паспорти

Назначават и спомагателни хора до края на май 2022 година Общините да дадат пространства, в които да бъдат отворени спомагателни паспортни служби, с цел да няма опашки за възобновяване на персоналните карти през тази и идващите 3 години. Такова искане е отправило Министерство на вътрешните работи до кметовете.
В София пък ще бъде разкрита нова паспортна работа с 25 гишета до Лъвов мост, зад остарялата дирекция на полицията, заяви пред “24 часа” зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.
От 1 юни стартира огромната замяна на персонални карти, паспорти и шофьорски книжки, демонстрират плановете на вътрешното министерство.
Между 650 000 и над 1 600 000 персонални карти би трябвало да се подменят всяка година от този интервал. Над 2,2 млн. шофьорски книжки изтичат в интервала 2019-2023 година и също ще би трябвало да бъдат сменени, демонстрират плановете на Министерство на вътрешните работи.
За да бъдат обслужени без огромни опашки жителите, Министерство на вътрешните работи желае да назначи на краткотрайни контракти спомагателни чиновници в паспортните служби и в поделенията на Пътна полиция в страната. Заради това се предлага и смяна в правилника за устройството на Министерство на вътрешните работи, която да разреши на министъра в интервала от 1 май 2019 година до края на 2021 година да назначава хора отвън щатното разписание в районните ръководства, а за интервала 1 юни 2019 - 31 май 2022 година в Пътна полиция.
Точният брой на извънщатните назначения ще зависи от опциите на бюджета, само че приблизително на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи ще се постанова намирането на приблизително десетина нови души, изясни Ципов.
Допълнително се планува паспортните служби в натоварените полицейски ръководства да работят на двусменен режим, т.е. да са отворени по 16 часа в денонощието. Останалите ще са на удължено работно време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР