Назначаването на Валентин Железов за главен рефер на мача между

...
Назначаването на Валентин Железов за главен рефер на мача между
Коментари Харесай

Феновете на Дунав недоумяват: Как може да ни пращат съдия със странни разбирания за честна игра

Назначаването на Валентин Железов за основен рефер на мача сред Дунав и Локомотив (Пловдив) от 12-ия кръг на Първа професионална лига тормози съществено почитателите на русенци.

Ето позицията на почитателите на " драконите ":

Недоумяваме претекстовете за решението на съдийската комисия към БФС за назначения наряд за идния мач на обичания ни тим от 12-ия кръг на Първа лига.
Главен арбитър на срещата сред „ Дунав” и „ Локомотив” Пловдив на 21 октомври, неделя, от 17:30 ч. на Градския стадион ще бъде Валентин Железов.

Бургаският рефер се потвърди нееднократно като човек с меко казано странни разбирания за феърплей и съмнителна визия по отношение на другояче не чак толкоз комплицираните правила на футбола. Два са изключително очеизваждащите случаи, в които този човек реши „ Дунав” да загуби свои срещи в шампионата на Първа лига. През ноември 2016 година, макар съществуването и на двама свои помощници, които бяха задоволително покрай обстановката, Железов призна гол за „ Верея” в Стара Загора след откровена игра с две ръце на нападателя Амаду Сукуна. Последваха други сходни прояви на бургазлията, след които той заслужи изваждане от съдийството за известно време. За страдание времето в действителност бе известно и малко, с цел да се завърне и да продължи да основава суматохи по терените в България със своите странни визии за разпоредбите във футбола. Така, някак повърхностно и може би в действителност инцидентно, Железов отговаряше за феърплея и в срещата на „ Дунав” в София против „ Славия” през сегашния сезон. И съдията още веднъж подходи към тази си задача както единствено той умее, откакто спести дузпа за „ Драконите”, а в ответната офанзива пропусна засада и побърза да свири 11-метров углавен удар при първото рухване на футболист на „ белите”, непокътнат от никого, в наказателното поле на русенци.

Ако се задълбочим, сигурно можем да извадим още доста образци за странните правила, по които работи Валентин Железов, само че взехме решение да се спрем единствено на тези най-фрапиращи случаи.
Изразяваме откровена вяра, че в неделя на Градския стадион в Русе в лицето на Валентин Железов ще забележим един нов човек, който в действителност ще успее да съблюдава разпоредбите, да понесе отговорността за спазването им и от всички останали на терена, като ги ползва еднообразно за двата тима. Нещо, за което му се заплаща и сякаш работи в качеството си на основен арбитър на футболна среща. Искрено се надяваме, че със своите решения Железов няма да повлия на крайния излаз от срещата, макар че болшинството от русенските почитатели се притесняват точно от това.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР