Назначаването на Андон Балтаков за генерален директор на БНР ще

...
Назначаването на Андон Балтаков за генерален директор на БНР ще
Коментари Харесай

Д-р Митко Димитров: От независимостта до свободията има една крачка. И СЕМ я направи

Назначаването на Андон Балтаков за общоприет шеф на БНР ще се запомни с едно буйно ”Yes! ” на сегашната председателка на медийния регулатор Бетина Жотева (Чампоева). Дали се е страхувала, че насладата й няма да може да избликне заради фалша, с който любимецът й се качва на кормилото на 45 млн.лв. национална пара̀ годишно (колкото е бюджетът на националното радио), единствено тя си знае.
Възмутителното е, че Съвет за електронни медии с неговия управителен и кадрови капацитет, който коства на бюджета не по-малко средства, умишлено или не, е приложил за следващ път двойния си критерий.

Докато са взискателни към всички останали претенденти да показват още и още нямащи отношение към в началото поставените от самия регулатор документи, членките на Съвет за електронни медии позволяват един от претендентите не просто да взе участие, само че и да завоюва състезанието в нарушаване на изискванията и с неистинен документи. За Балтаков разпоредбите не важат – настоящата му компания е дейна освен по време на състезанието, само че даже месец откакто „ поканеният “ да оглави БНР към този момент е подредил бюрото си в Старата къща. Въпреки декларацията с погрешно наличие, поради която простосмъртни стават клиенти на прокуратурата по чл.313 от Наказателен кодекс.
Кой е по-малко крив – който яде зелника или който му го дава?

" Ваш Андон ", както фамилиарно се подписва в корпоративните си писма, има лек проблем, отговорността за който може да се показа с изготвилите документа за медийния му опит (също наложителен в конкурса) или да го трансферира на покровителките от Съвет за електронни медии.

„ Yes! “ ще има отново, само че дали СЕМките Жотева и Владимирова ще извършват патентования си фасон или ще постъпят като Пилат Понтийски, като си измият ръцете с персоналната отговорност на претендента, показал неистинен документи или условия в тях?

Каквото и да се случи, времето за вдишване на отговорност за дейности или бездействия все в миналото идва. Особено за тези, които нямат капацитет да преценяват до каква степен е независимостта и от кое място почва свободията. На непознат тил, на публичния.

Д-р Митко Димитров- публицист, Председател на УС на АСЕМ
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР