Назначаването е може би най-ключовата дейност, от която зависи успеха

...
Назначаването е може би най-ключовата дейност, от която зависи успеха
Коментари Харесай

7 качества, които трябва да търсите в кандидатите за работа

Назначаването е може би най-ключовата активност, от която зависи триумфа на всеки бизнес. 

Процесът по набиране на личен състав не е по никакъв начин елементарен. Намирането на верните претенденти и убеждаването на най-хубавите гении да се причислят към екипа са два обособени подвига.

Някои компании пробват да улеснят този развой като се осланят на външни фактори като възраст и пол, следвайки разбирането, че стандартите опростяват правенето на избор. Този метод е сериозна неточност, която ще ви накара да изпуснете опцията да назначите редица способени чиновници и да ограничите разнообразието от гледни точки в компанията.

Вместо това, когато търсите перфектния кандидат, фокусирайте вниманието си върху няколко качества, които са присъщи за всички положителни чиновници. Ето какви са те: 

1. Правилните чиновници могат да се приспособяват

Светът на бизнеса се трансформира с стремглава скорост. Все повече компании интегрират в работата си модерни принадлежности и тактики за произвеждане, дизайн и маркетинг, които да им дадат по-голямо конкурентно преимущество.

При тези условия на работа най-хубавите чиновници са тези, които могат най-бързо да се приспособят към новата среда и реалност на бизнеса.

Единственото нещо, което е по-важно от сегашни знания и умения на претендентите за работа, е способността им да научават нови неща и да усвоят нови умения. Няма никакво значение какъв брой добър е бил даден човек в писането на имейли преди 10 години. Начинът, по който потребителите четат електронните известия през днешния ден, се е трансформирал доста. В резултат на това старите подходи към тази активност са по-малко ефикасни. 

Когато претендентът за работа демонстрира признаци, че може да се развива с течение на времето, вие знаете, че пред вас стои човек, който ще реализира положителни резултати освен през идващите няколко месеца, само че и в по-дългосрочен проект.

2. Пасват на фирмената просвета

Проучване на Deloitte от 2015 година разкрива, че 87% от фирмите показват културните сходства и ангажираността като най-големите провокации при назначението на нови чиновници. Ако се замислите, това е изцяло разумно. Изграждането на добра фирмена просвета, в която съдействието и се цени високо, е комплициран развой, който лишава време.

Създаването на такава просвета стартира още с процеса по назначението на нови чиновници. Това дали те пасват на към този момент построената фирмена просвета е основен фактор, който по своята значителност не отстъпва на знанията, уменията и квалификацията на претендента. Независимо от предходния му опит, в случай че кандидатът не може да се впише в екипа, то той не е подобаващият човек за вас.

В същият ред на мисли, назначението на хора, които се вписват във фирмената просвета и екипната динамичност, ще донесе както краткосрочни, по този начин и дълготрайни изгоди.

3. Приемственост към новите технологии

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР