Найй-бързо топящата се нация в света, където младите хора напускат

Найй-бързо топящата се нация в света, където младите хора напускат ...

Independent: В най-бързо топящата се нация в света,....Найй-бързо топящата се нация в света, където младите хора напускат на тълпи, заминавайки за други кътчета на Европа, и където равнищата на раждаемост спадат изключително, а дори сирийските и афганистанските бежанци, бягащи от война, заобикалят страната, търсейки по-слънчеви и по-изгодни места, България изгуби близо 2 милиона души от 9-милионното си население от края на комунизма в нея преди 30 години. Корупцията хвърля тъмна сянка върху столицата София."

Така започва материал на британското издание Independent, публикуван в сайта му, посветен на Пловдив. "Но в Пловдив, древен град в тракийската централна област на страната, Катя Стайкова предава слънчев оптимизъм, докато се стрелка из града в нейния черен лъскав мерцедес. Активен експерт в областта на връзките с обществеността на 54, тя излъчва атмосфера на способност да се вършат нещата като родена в града пловдивчанка, която го популяризира - Пловдив е една от двете европейски столици на културата през 2019 г.", продължава материалът.

"Оазис на оптимизъм и късмет в регион, обзет от неволи, Пловдив е благословен с по-топло време от столицата София, както и с прекрасен релеф и хълмове, които привличат млади хора от цяла Европа. Противно на по-голямата част от Балканите, Пловдив вече обърна тенденцията в България и съседните на нея държави и расте година след година, дори привлича чужденци от далечни страни. Нагласата на града в духа "ние можем", може да бъде за урок на много други умиращи източноевропейски градове", посочва още "Индипендънт".

Материалът е с автор Борзу Дарагахи,който е 3 пъти финалист за наградата "Пулицър".

Източник: marica.bg