Найй-бързо топящата се нация в света, където младите хора напускат

...
Найй-бързо топящата се нация в света, където младите хора напускат
Коментари Харесай

Independent: В най-бързо топящата се нация в света,...

Найй-бързо топящата се нация в света, където младежите напущат на тълпи, заминавайки за други кътчета на Европа, и където нивата на раждаемост спадат извънредно, а даже сирийските и афганистанските бежанци, бягащи от война, заобикалят страната, търсейки по-слънчеви и по-изгодни места, България изгуби близо 2 милиона души от 9-милионното си население от края на комунизма в нея преди 30 години. Корупцията хвърля тъмна сянка върху столицата София. "

Така стартира материал на английското издание Independent, оповестен в уеб страницата му, отдаден на Пловдив. " Но в Пловдив, античен град в тракийската централна област на страната, Катя Стайкова предава безоблачен оптимизъм, до момента в който се стрелка из града в нейния черен бляскав мерцедес. Активен специалист в региона на връзките с обществеността на 54, тя излъчва атмосфера на дарба да се правят нещата като родена в града пловдивчанка, която го разпространява - Пловдив е една от двете европейски столици на културата през 2019 година ", продължава материалът.

" Оазис на оптимизъм и шанс в район, налегнат от несгоди, Пловдив е блажен с по-топло време от столицата София, както и с прелестен релеф и хълмове, които притеглят младежи от цяла Европа. Противно на по-голямата част от Балканите, Пловдив към този момент обърна наклонността в България и прилежащите на нея страни и пораства година след година, даже притегля чужденци от далечни страни. Нагласата на града в духа " ние можем ", може да бъде за урок на доста други умиращи източноевропейски градове ", показва още " Индипендънт ".

Материалът е с създател Борзу Дарагахи,който е 3 пъти финалист за премията " Пулицър ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР