НАЙРОБИ, Кения (AP) — Върховният съд на Кения в петък

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Върховният съд на Кения в петък
Коментари Харесай

Върховният съд на Кения постановява, че разполагането на национални полицейски служители в Хаити е противоконституционно

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Върховният съд на Кения в петък забрани подкрепеното от Организация на обединените нации разполагане на кенийски служители на реда в Хаити, с цел да подкрепи укрепването на карибската страна груповото принуждение под надзор.

Съдия от Върховния съд Чача Мвита сподели, че Съветът за национална сигурност на Кения, който се управлява от президента, няма пълномощия да разполага постоянна полиция отвън страната. Парламентът на Кения одобри предложение през ноември, позволяващо разполагането на 1000 офицери, които да управляват многонационални сили в Хаити.

„ Не се оспорва, че няма реципрочно съглашение сред Кения и Хаити и заради тази причина не може да има разполагане на полиция в тази страна “, сподели Мвита.

Съдията сподели, че предлагането на Кения е благородно, само че би трябвало да бъде изпълнено в сходство с конституцията.

Мвита взе решението в отговор на молба от водача на партията на Алианса на третия път Екуру Аукот, който твърди, че проектът на държавното управление да изпрати чиновниците в Хаити е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР