Найо Марш (1895–1982) е сред най-прочутите криминални автори в света.

...
Найо Марш (1895–1982) е сред най-прочутите криминални автори в света.
Коментари Харесай

Време за четене: елегантната мистерия „Смърт в смокинг“ ни пренася сред лондонския елит

Найо Марш (1895–1982) е измежду най-прочутите престъпни създатели в света. Считана за най-голямата звезда на жанра през неговия Златен век, тя е създател на над 30 сполучливи романа. С несравнимия си жанр, в който се преплитат финес и комизъм, ловко изтъкани сюжети и завладяващи персонажи , Марш оформя престъпния род подобен, какъвто го познаваме през днешния ден.

Найо Марш е всеобщо приета като една от великите Кралици на престъпната литература , наред с Агата Кристи. Нейният най-обичан и известен воин е красивият контрольор Родерик Ален , който с лекост печели читателските сърца по целия свят.

С негово присъединяване към този момент можем да намерим на български език романа „ Смърт в смокинг “ от Издателство „ Ера “. Тази елегантно конструирана тайнственост се подрежда измежду най-завладяващите произведения на Найо Марш .

Сюжетът ни придвижва измежду новооткрития всемирски сезон в Лондон, когато всички са обзети от трескаво неспокойствие. Сред тях е и умел изнудвач, който дебне следващата си жертва . Инспектор Ален е с един ход напред и е внедрил собствен другар. Но тъкмо преди да разобличат нарушителя, се появява такси с мъртъв пасажер . Шофьорът е уверен, че мъжът е бил погубен, само че не може да уточни кой е килърът, нито по какъв начин е осъществено убийството… Ален е на ход да проверява случая, който става все по-необичаен.

Повече за предходния разказ на създателя – „ Таланта за закононарушение “, прочетете.
 20 романа, от които ще ви побият тръпки  20 романа, от които ще ви побият тръпки  20 романа, от които ще ви побият тръпки  20 романа, от които ще ви побият тръпки
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР