Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на гражданите /ДБГ/ и

...
Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на гражданите /ДБГ/ и
Коментари Харесай

Найден Зеленогорски и още трима негови съпартийци напускат ДБГ

Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на жителите /ДБГ/ и някогашен народен представител от Реформаторския блок, разгласи на конференция през днешния ден, че дружно с трима негови сътрудници напуща партията.

Съмишленици на Зеленогорски са Виолета Донева, член на Изпълнителния съвет на партията, Пеньо Пенев, член на Националния съвет на ДБГ и координатор за 25 МИР в София, както и Филип Симеонов, също член на Националния съвет на ДБГ и един от претендентите за областен кмет в столицата. Като причина за напускането Зеленогорски посочи декларираната от Софийската организация на ДБГ поддръжка за ляв претендент за кмет на София в лицето на Мая Манолова в идните локални избори. "За нас като членове на дясна партия, както е записано в устава на ДБГ, е неуместно да подкрепим ляв претендент за кмет. Ние сме членове на ЕНП, сътрудничим си с фондацията на ХДС "Конрад Аденауер ", с американски фондации и за нас, тук присъстващите, това е идея ", разяснява решението за овакантяване Зеленогорски.

Той сподели още, че на ДБГ е трябвало да постави старания за издигането на обединен десен претендент за кмет на София, както и в цялата страна, само че за жалост тези договаряния не са се случили, а част от съпартийците му са се отнесли с подигравка към нея. Отхвърлена е била и концепцията за личен претендент на партията.

Найден Зеленогорски сподели, че той и сътрудниците му стартират работа по основаването на нов десен план, чиято съществена цел е да бъде мост към сливане на дясното и "да създадем всичко допустимо след толкоз години на цепения дясното да бъде единно, по този начин както е в градовете, в които ръководи десницата. Идеята няма ляво, няма дясно е довела до доста тежки вреди не веднъж в България. Има ляво, има дясно и на локални избори и те се нареждат надлежно с леви и десни визии за ръководство ", разяснява още Зеленогорски.

На идните локални избори те ще поддържат претендента на Демократична България арх. Борислав Игнатов за кмет на София. Ще поставим всички старания Игнатов да влезе в балотаж и да завоюва изборите, уточни Зеленогорски. Освен това напусналите ДБГ ще поддържат и десните кметове в Плевен, Добрич, Монтана, Кюстендил, Карлово. Ще поддържат и кандидат-кмета на ДБГ в Бургас Живко Табаков, в Кърджали Стоян Георгиев, както и претендента в Шумен, разгласи Найден Зеленогорски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР