Наяве излезе нов запис на бруталния побой на студента Евгени

...
Наяве излезе нов запис на бруталния побой на студента Евгени
Коментари Харесай

Шокиращи кадри показват бруталния побой на студент на петъчния протест в София /видео/

Наяве излезе нов запис на бруталния побой на студента Евгени Марчев на митинга в петък вечер в центъра на София. Публикува го Сашо Диков в предаването си "ЕвроДикоф " по телевизия "Евроком ". На записа се вижда по какъв начин момчето дълго лежи в безпомощно положение, а полицията се мае към него, като на моменти прескача тялото му. Други протестиращи неколкократно приканват да се викне кола за спешна помощ, само че причинителите на побоя бездействат.
Шокиращи фрагменти на побоя се появиха незабавно след митинга, само че министър председателят Бойко Борисов, подчинените му политици от ГЕРБ, управлението на Министерство на вътрешните работи и основният прокурор Иван Гешев скандално неглижират тези свидетелства на полицейско принуждение и изкарват полицията жертва на платени провокатори. Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев даже съобщи пред медиите, че единствено двама от задържаните 18 протестиращи са получили здравна помощ, тъй като се оплакали от "главоболие ".
Случаят с Евгени Марчев бе разказан от татко му пред Диков през вчерашния ден. Той изясни, че синът му е студент по право в Хага и не е ходил на митинга, с цел да се бие. "Той е бил начело, мъже с качулки и черни блузи са го избутали там. И полицията, вместо да заловен хората, които може би са хвърляли неща по тях, са хванали първите момчета начело и са ги помляли от пердах ", описа Марчев-баща.
Момчето е държано в тежко положение цяла нощ в Трето РПУ, без да получи здравна помощ и с три припадъка. Едва през вчерашния ден сутринта е отведено в "Пирогов ", където правата му не престават да се погазват - държат го под полицейска защита и с лишен телефон, като пояснение за това Министерство на вътрешните работи по този начин и не даде. Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче описа, че Евгени е под защита, с цел да не може обществеността да се видят пострадванията му.
На въпроса дали момчето е под защита, макар че няма обвиняване от Министерство на вътрешните работи дадоха отговор, че не са осведомени със случай на пребит от служители на реда и отхвърлиха да дадат информация с изключение на тази в уеб страницата на министерството, заяви вестник "Сега ". Там в последните часове се разгласяват благодарности от основния прокурор, свидетелства от тримата леко потърпевши служители на реда, изказвания на основния секретар Ивайло Иванов, че "българската полиция не е зложелател, а пази мира и спокойствието в страната ", и така нататък
Случаят продължава да провокира отзив макар опитите на ръководещите да го заглушат. В интернет събира подписи петиция с искане за уволняване и съд за служителите на реда, които пребиха студента Евгени Марчев. "Евгени се намира намира в неврохирургията на "Пирогов " с тежко комоцио, голям брой кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, само че е жив. Въпреки това, той е държан под арест от служители на реда, които са лишили телефона му и не позволяват контакт с него ", написа в петицията, подкрепена от над 3 600 души. "Това беше екзекуция ", разяснява тази заран и съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов, който упорства за незабавна оставка на вътрешния министър.
Американският лицей, чийто ученик е пребитият студент, излезе с изказване, в което прикани за възпиране от принуждение. "Подкрепяме своите ученици и всички жители, които се застъпват за свободата на словото, демокрацията и правото на кротичък митинг ", декларират от образователното заведение.
От "Пирогов " оповестиха, че двамата потърпевши при митингите в петък са в положително положение. В неврохирургията са настанени двама души - на 21 и на 29 година

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР