Наясно ли са родителите какво да правят при спешни ситуации,

...
Наясно ли са родителите какво да правят при спешни ситуации,
Коментари Харесай

Какво да предприемем, ако детето ни е болно?

Наясно ли са родителите какво да вършат при незабавни обстановки, както в тази ситуация с умрялото 3-годишно момченце, чиито родители търсиха помощ в 3 лечебни заведения в София в продължение на часове.
Д-р Елена Георгиева: Не системата умъртви 3-годишния Александър, а болестта „ Г-н Борисов търси отмъщение, а аз разгадавам на правдивост ”, сподели педиатърът в „ Лице в лице ”
Ако детето ви е болно, първото място, на което би трябвало да отидете е при персоналния доктор за обзор.

Личният доктор издава направление за експерт или ще ви насочи към най-подходящата болница, поради на положението му. Ако положението на детето е доста тежко, разновидностите са: да извикате Спешна помощ или да го заведете в някое от незабавните отделения на огромните академични лечебни заведения.

Можете да се обърнете към персоналния доктор и при незабавно положение. По закон джипитата би трябвало да обезпечават непрекъсната здравна помощ, даже в почивни или празнични дни.

В София множеството персонални лекари подписват контракт с лечебни заведения за здравна помощ, не незабавно звено, която поема обслужване в нощните часове от 20 ч. вечерта до 8 ч. сутринта и в празничните и почивните дни.

Ако се насочите към болница, би трябвало да ревизирате дали има незабавно поделение.

Някои лечебници със незабавни звена нямат педиатри, детски хирурзи или реаниматори.

Ако попаднете в такова лечебно заведение и детето ви се намира в незабавно положение, лекарите са длъжни да окажат здравна помощ и да поддържа положението му допустимо най-хубаво до постъпването му в друго лечебно заведение, споделя юристът по здравно право Мария Шаркова.
Адвокатът на фамилията на умрялото дете: Нямам достъп до документите на инспекцията Не единствено Алекс, а и други родители с деца, са стояли часове наред и са чакали, изясни Христина Николова
Някои профилирани лечебни заведения като столичната педиатрия нямат и не са длъжни да имат незабавен кабинет, а разполагат с приемен за планови пациенти или за амбулаторно лекуване. Пред него родителите на умрялото предходната седмица 3-годишно дете, настояват че са чакали два часа за хоспитализация
Прокуратурата ще проверява случая с умрялото 3-годишно дете Родителите предали материал, на който било записано унизително отношение на болничния личен състав ден след гибелта на детето
Окончателните резултати от инспекцията на здравното министерство по случая с умрялото дете чакаме в края на идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР