Най-зрелищните филми, заснети с дрон по целия свят, бяха показани

...
Най-зрелищните филми, заснети с дрон по целия свят, бяха показани
Коментари Харесай

Най-зрелищните филми, заснети с дрон – на фестивал в Пловдив

Най-зрелищните филми, снимани с дрон по целия свят, бяха показани в центъра Пловдив. За втора поредна година градът под тепетата е хазаин на Международния дрон фестивал, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

На Римския стадион бяха прожектирани над 30 късометражни кино лентата, снимани от дребните летателни апарати. Напоследък те от ден на ден навлизат в телевизионната и кино промишлеността и се трансформират в същинска фикс идея за запалените фотографи.

Да погледнеш света от високо, да видиш красивия град от горната страна, хората, дребните улици, да минеш през морето и да стигнеш в планината и да отидеш до тези места, където човешки крайник не може да стъпи. Това е същинско изкуство и в последно време от занимание се трансформира в фикс идея за всеки разпален фотограф.

В двете нощи на фестивала в Пловдив участваха дронисти от 29 страни от пет континента. Преживяването да снимаш с дрон е доста по-голямо, в сравнение с с фотоапарат, тъй като светът от горната страна наподобява по друг метод. Казват го трима запалянковци от Бургас. Първоначално взели дрона, с цел да вършат фотоси, само че се увлекли по киното и по този начин стигнали до фестивала като участници.

От близо 90 кино лентата журито е подбрало 34, които бяха показани на фестивала за първи път. Всеки от тях е с продължителност  пет минути. Наградите бяха пътувания до Фарьорските острови или Гренландия за спечелилите.

Идеята на уредниците е с този фестивал Пловдив да стане интернационален дрон център за Европа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР