Най-значително покачване е отбелязано в Младост и Изток, Изгрев и

...
Най-значително покачване е отбелязано в Младост и Изток, Изгрев и
Коментари Харесай

Всяка пета сделка за имот в София е за над 100 хил. евро

Най-значително повишаване е маркирано в Младост и Изток, Изгрев и Иван Вазов. При Гео Милев също се следи по-голямо повишаване и регионът става все по-привлекателен за покупка на парцел, приобщавайки се към „ влиятелните “ Изток и Изгрев. С това се обособява една по-широка зона на желаните квартали в източната част на София.

Това се споделя в отчет на компанията от сектора "Адрес ". Според брокерите, растежът на цените в Младост се обуславя от няколко фактора. Кварталът се приема като рационален избор за междинната класа на София, има построена инфраструктура и е наоколо до два от огромните бизнес региона.

Интересът към парцелите в региона е обичайно постоянен през последните няколко години. Политическите промени в ръководството на равнище регион демонстрираха за първи път в историята на града, силата на гражданската позиция. Провокирана поради митингите полемика докара до поредност от лавинообразни дейности от страна на всички участници на пазара.

Двустайните и тристайните жилища не престават да образуват най-големите дялове в типовото систематизиране на парцелите. Те са надлежно 38% и 35% от всички подписани през годината покупко-продажби. На трето място за най-предпочитани парцели се подреждат гаражите и едностайните жилища – всеки с дял от 6%, демонстрират още данните на компанията.

„ Пазарът на гаражи се оформя от няколко години насам и ще продължава да пораства. Данните ни демонстрират, че обезпеченото паркиране е от огромно значение за клиентите, изключително в по-гъсто обитаемоте региони на София. Затова търсенето на гаражи е мощно, а към този момент доста от покупко-продажбите за жилище са съпроводени с покупка на гараж или паркомясто в региона. “, споделят брокерите.

Най-много покупко-продажби са подписани в ценовия сегмент от 50 000 до 70 000 евро, следвани от сегмента 70 000 - 100 000 евро, като образуват надлежно 30% и 24% от всички покупко-продажби за 2017 година Малък растеж има и при покупките за над 100 000 евро – на годишна база техният % е 19%.
Спад има само при покупко-продажбите в ниския ценови сегмент. Почти на половина са се намалили покупките на стойност под 30 000 евро – за 2017 година делът им е едвам 5%.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР