Най-засегнатите от коронавируса държави в Европа отчитат забавяне на разпространението

...
Най-засегнатите от коронавируса държави в Европа отчитат забавяне на разпространението
Коментари Харесай

Най-засегнатите страни в Европа отчитат подобрение, след като починали в Испания прехвърли 15 хиляди

Най-засегнатите от ковид страни в Европа регистрират закъснение на разпространяването на болестта. Броят на болните се усилва, само че не толкоз бързо, колкото до неотдавна. Броят на умрелите също е към момента висок, само че понижават тези в интензивните отделения, което значи, че може да се чака спад.

В Испания е мъчно да се усети, че ситуацията се усъвършенства. Общият брой на смъртните случаи нощес мина 15 хиляди. Но данните на учените сочат, че дневният растеж на инфектираните е понижен доста от началото на април.

" Виждаме началото на слагането под надзор на пожара на пандемията. Данните идват като логически резултат от благоразумието на хората, което продължаваме да окуражаваме ”, счита министър председателят на Испания Педро Санчес.

Въпреки обнадеждаващите данни, държавното управление в Испания сподели, че заплахата не е отминала. Лекарите в испанските лечебни заведения не се нуждаят от увещание, откакто виждат всеки ден резулата от болестта.

" Виждаме, че лекуването което прилагаме в доста случаи е неефективно. Това ни кара да се усещаме безсилни. Полагаме всички услия, само че положението на доста от пациентите продължава да се утежнява, до момента в който най-после починат. Това несъмнено случва и при други заболявания, само че в никакъв случай толкоз всеобщо като при тази ", изясни Кристиан Бигил, доктор в болница в Мадрид.

В цяла Испания върви обеззаразяване на улици, спирки и други публични пространства. Ползват се даже дронове със специфичен разтвор. Според ръководещите възбраните за овакантяване на дома и всеобщи прояви работят. Премиерът изиска от Народното събрание изключителното състояние да бъде удължено до 26 април.

Удължават заповедите за обществена изолираност и във Франция. Карантината към този момент беше продължена един път, а в този момент ще бъде в действие и след 15 април. Данните сочат, че все по-малко хора са в интензивните отделения, което дава вяра за по-малко съдбовни случаи.

От Германия също идват сходни вести. В страната инфектираните към този момент са минимум 113 хиляди, само че растежът на новите случаи е по-малък. В провинцията с най-голямо население регистрират напредък.

" С огромна нерешителност мога да кажа, че случаите на COVID-19 в Северен Рейн-Вестфалия демонстрират полегата спрямо явно покачващата се до неотдавна крива ", сподели министър председателят на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет.

И в Германия акцентират значимостта на спазването на кранатината. Властите там плануват, че цялостната анулация на рестрикциите още не е близо.

" Понеже хората съблюдават разпоредбите на множеството места, в този момент можем да преминем към идната фаза на последователно унищожаване на рестриктивните мерки където е допустимо ", прибавя Лашет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР